Ostali sportovi

Devetogodišnja Ena Tabak iz Zenice osvojila dva velika turnira u Beogradu i Zagrebu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekla dva vikenda bila su izuzetno uspješna za devetogodišnju Enu Tabak iz Zenice.

Ova mlada nada bh. tenisa učestvovala je na dva velika internacionalna tenis turnira u regionu i na oba osvojila titulu prvakinje.

Najprije je u periodu 11.11.-12.11.2023. održano Otvoreno Prvenstvo Beograda – Serbian Grand Prix U10 B turnir. Učešće na ovom velikom turniru uzela je i mlada Zeničanka Ena Tabak, koja je do titule prvakinje došla pobijedivši u sva četiri odigrana meča, i bez ijednog izgubljenog seta.

Svoj status velike teniske nade Bosne i Hercegovine potvrdila je i jučerašnjim osvajanjem turnira u Zagrebu. Naime, proteklog vikenda (18.11.-19.11.2023.) u Zagrebu je održano Otvoreno Prvenstvo Babolat Zagi Open do 10 godina.

Tabak je, u ogromnoj konkurenciji od čak 43 djevojčice iz regiona, pokazala apsolutnu dominaciju na terenu pobijedivši u svih sedam odigranih mečeva, te se i na ovom turniru domogla titule prvakinje bez ijednog izgubljenog seta.

Ovo je fantastičan početak zimske turnirske sezone za Tabak, kao i odlična priprema za njen prvi nastup na prestižnom tenis turniru Lemon Bowl – turniru svjetskog ranga koji se u januaru 2024. godine održava u Rimu, Italija. Lemon Bowl je ključni događaj za mlade tenisere iz cijelog svijeta, a koji kreću u izgradnju internacionalne profesionalne karijere. Neka od poznatih svjetskih imena koja su svoje karijere započela upravo na Lemon Bowl-u su: Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Borna Ćorić, Damir Džumhur, Mateo Beretini, Ana Kurnikova, Jelena Janković, Ana Konjuh i brojni drugi, a sada se glavnog žrijeba domogla i naša Ena Tabak.

S obzirom da u Zenici još uvijek nije riješena problematika trenažnih uslova u zimskoj sezoni, ova mlada Zeničanka već sad se suočava sa brojnim izazovima, te svakodnevno putuje i vrijedno trenira u tenis klubovima na relaciji Kakanj-Vitez-Sarajevo, a koji su osigurali adekvatne uslove za treninge u zimskoj sezoni.

Iz Eninog tima apeliraju na gradske vlasti, u nadi da će se ova problematika riješiti u skorije vrijeme, a sve kako bi se ovim mladim sportistima i bh. ambasadorima omogućio adekvatan trenažni proces tokom cijele godine, što bi zasigurno doprinijelo još boljim rezultatima.

Eni želimo mnogo sportske sreće i uspjeha na predstojećim turnirima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno