Ostali sportovi

Održano Pojedinačno prvenstvo u šahu Osnovne škole “Hasan Kikić” u Tetovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer, 27.11.2023. godine, Šahovski klub “Čelik” Zenica nastavio je sa projektom “Škola šaha – Šah u škole” za školsku 2023/2024 godinu. Tim povodom danas je održano pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Hasan Kikić” u Tetovu, saopštava nam Dino Marković NA, jedan od sudija i organizatora ovog prvenstva.

Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od pet kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola.

Na pojedinačnom prvenstvu OŠ “Hasan Kikić”, ukupno je učestvovalo 34 igrača. Prvo mjesto pripalo je Imranu Bajramoviću sa svih pet osvojenih poena. Drugo mjesto zauzeo je Muhamed Selimović sa četiri osvojena poena, a treće mjesto sa istim brojem bodova, ali lošijim dodatnim kriterijem, zauzeo je Edwin Doglod.

Ekipu OŠ “Hasan Kikić” će činiti sljedeći igrači: Prva ploča Imranu Bajramović, druga ploča Muhamed Selimović, treća  ploča Edwin Doglod i rezerva Rijad Karić. Žene će predstavljati Sajra Dizdarević, a njoj je rezerva Danija Grašarević. Direktor prvenstva bio je  Mustafa Krgo.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr854835.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Šahovski klub “Čelik” Zenica podijelit će najbolje plasiranim igračima diplome.

Prvenstvo su veoma uspješno sudili Vedad Šestić, IM Goran Trkulja i Elma Kos.

Nakon 19 odigranih prvenstava, ukupno je učestvovalo 496 igrača.

Sutra, 28.11.2023. godine, u planu su dva pojedinačna prvenstva u srednjim školama:

Pojedinačno prvenstvo Prve gimnazije i Pojedinačno prvenstvo Mješovite industrijske škole.

E.Imamović

Foto V.Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno