Info

Održane skupštine Medžlisa IZ Zavidovići, Žepče i Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održane skupštine Medžlisa IZ Zavidovići, Žepče i Zenica – U utorak 21. i srijedu 22. februara 2017. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Zavidovići, Žepče i Zenica.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2016. godinu sa općim smjernicama za rad u 2017. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2016. godine, završni račun za 2016. godinu i plan prihoda i rashoda za 2017. godinu.
Sjednicama skupština prisustvovao je muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

U svojim obraćanjima muftija zenički zahvalio se članovima skupština na usvajanju godišnjih izvještaja, te uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprjeđenje rada medžlisa Islamske zajednice. Muftija je istakao da rad medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog karakteriše odgovornost, transparentnost, koordinacija i funkcionalnost, ali da još ima prostora za unaprijeđenje rada mektebske nastave, akcije prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, rada sa omladinom i ženama, aktivnostima na pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, saradnji sa nevladinim sektorom i drugim vjerskim zajednicama.

Muftija je, također, pozvao članove skupština da čuvaju emanet, tako što će svako svoj posao raditi odgovorno i savjesno, da čuvaju jedinstvo i slogu u džematu, da se ne bave perifernim stvarima koje narušavaju naše jedinstvo, da rade na obezbjeđenju pozitivnog ambijenta u kojem ćemo se radovati uspjehu svakog Bošnjaka, da čuvaju porodicu, prije svega kroz odgoj i obrazovanje naše djece.

Posebno je naglasio da se poštuju normativna akta Islamske zajednice i da se čuvaju institucije. Također, naglasio je da očekuje od medžlisa Islamske zajednice da će u narednom periodu raditi na otvaranju obdaništa i izgradnji sportko-rekreativnih centara.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja medžlisa najboljim predsjednicima džematskih odbora (Hakija Hasić – Zavidovići, Fehim Husičić – Žepče, Bahrudin Huseinspahić, Ćezim Durmić i Džafer Čamdžić – Zenica), najboljim muallimima za proteklu mektebsku godinu (Emir ef. Bečić – Zavidovići, Suljo ef. Grabus – Žepče i Ismail ef. Jusufović – Zenica), te priznanja Muftijstva zeničkog za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice (Sulejman ef. Efendić – Zavidovići, Mujaga Gazić – Žepče i Edin Halilović – Zenica).
Na osnovu Odluke Savjeta Muftijstva sjednicama skupština prisustvovali su svi glavni imami i sekretar Muftijstva zeničkog.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno