Zenica

Održana Skupština Medžlisa Islamske zajednice Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana Skupština Medžlisa Islamske zajednice Zenica- U srijedu,  17. februara 2021. godine u Ensar džamiji, održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Na sjednici je usvojen godišnji izvještaji o radu izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zenica za 2020. godinu sa općim smjernicama za rad u 2021. godini. Također, članovi Skupštine dali su saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2020. godine, završni račun za 2020. godinu i plan prihoda i rashoda za 2021. godinu.

Sjednici Skupštine prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević. U svom obraćanju muftija zenički zahvalio se članovima Skupštine na usvajanju godišnjih izvještaja i saglasnosti na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju, te uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprijeđenje rada Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

U svečanom dijelu sjednice dodijeljena su priznanja džematima za istaknute rezultate u radu i realizirane projekte u protekloj godini. Priznanja su uručena imamima džemata Radinovići, Koprivna-Ponirak i G. Gračanica. Također, ispred Medžlisa glavni imam mr. Jakub ef. Salkica uručio je plaketu bivšem muftiji zeničkom dr. Ejubu ef. Dautoviću.

Priznanja istaknutim muallimima uručena su autorima Ilmihala 2. i 3. mr. Jakubu ef. Salkici, mr. Reufu ef. Ibreljiću, Ismailu ef. Jusufoviću, Sedinu ef. Hiboviću i Muhamedu ef. Bilčeviću.

Nakon svečanog dijela sjednice, dodjele priznanja, muftija Dizdarević proučio je dovu, te je time završeno redovno zasjedanje Skupštine Medžlisa IZ Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno