Info

Održana sedma sjednica UO Društva socijalnih radnika ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana sedma sjednica UO Društva socijalnih radnika ZDK – U prostorijama JU “Dom-porodica” danas je održana 7. proširena sjednica Upravnog odbora Društva socijalnih radnika Ze-Do kantona.

Na sjednici su razmatrane dosadašnje aktivnosti koje su realizovane ali i nivo realizacije zaključaka. Razmatrano je pitanje nasilja u školama, pitanje prisustva socijalnih radnika u stručnim timovima u obrazovnim institucijama. Analizirani su efekti održanih konferencija. Predsjednik Društva prisutne članove informisao je o procesima formiranja državnog i regionalnog udruženja.

Na sjednici se razgovaralo o zakonskoj relulativi u oblasti dječije, porodične i socijalne zaštite na kantonalnom i Federalnom nivou.Također, raspravljano je i o aktivnostima koje su u toku. Dogovoren je način sudjelovanja na konferenciji u Mostaru u decembru mjesecu, organizovanju druge redovne Skupštine Društva te organizovanju jednog zajedničkog sastanka sa kolegama koji su zasluženo otišli u penziju.

Da se na ovaj način iskaže poštovanje prema osobama koji su dali značajan doprinos u očuvanju i razvojusocijalne zaštite u BiH, ali i dalje “koristiti” njihovo znanje i iskustvo.

Naglašena je dobra saradnja sa nadležnim Minstarstvom za rad i socijalnu politiku Ze-Do kantona, odnosno Vladom Zeničko-dobojskog kantona, koji kontinuirano podržavaju rad Udruženja. Iskazana je dobra saradnja sa svim ustanovama soocijalne zaštite na području Kantonate ali i sa višim nivoima vlasti kao što je Federalno ministarstvi, većim brojem međunarodnih i domaćih nevladinih organizacija, posebno sa Misijom OSCE BiH, Fakultetom političkih nuaka u Sarajevu.

U drugom dijelu sjednice UO predstavnici JU “Dom porodica” Zenica prisutnima su prezentovali dostignuti nivo procesa transformacije Ustanove i nove usluge koje pruža.

Na ovaj način Društvo socijalnih radnika Ze-Do kantona dalo je podršku procesu transformacije Ustanove unapređenjem postojećih i uvođnjem novih usluga za koje postoji opravdana potreba u lokalnoj zajednici, uz uvažavanje i poštivanje prije svega stručnih pristupa u ukupnom procesu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno