Zenica

Održana prezentacija o savremenom načinu zbrinjavanja otpada u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici firme Construction Consulting & Beteiligungs GmbH i kompanije INTEC Energies GmbH prezentovali su u Gradskoj upravi Zenice koncept savremenog zbrinjavanja svih vrsta otpada.

Radi se o modelu koji podrazumijeva da se od otpada proizvodi sintetski plin, koji se zatim putem plinskih motora pretvara u električnu energiju.

Tokom prezentacije detaljno su iznesene i obrazložene prednosti ovakvog načina zbrinjavanja otpada, ali i iskustva sredina u kojima je već implementiran ovaj sistem.

Razgovarano je i o potencijalnoj mogućnosti da se ovaj model zbrinjavanja otpada kao pilot projekat realizuje u gradu Zenica te o uslovima koje bi Grad trebao ispuniti da bi se pokrenule aktivnosti u cilju izgradnje postrojenja za zbrinjavanje otpada.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici firme Construction Consulting & Beteiligungs GmbH i kompanije INTEC Energies GmbH, resornih gradskih službi i javnih preduzeća, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović te predstavnici Grada Banja Luke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno