Zenica

NAJAVA: Aktivnosti povodom Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi decembar se obilježava kao Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a. Povodom toga širom svijeta se realiziraju različite aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti o ovom oboljenju, važnosti prevencije kroz edukaciju svih društvenih skupina i razvijanja solidarnosti s osobama koje su HIV pozitivne. Poseban naglasak se treba staviti na sprečavanje diskriminacije i stigmatizacije.

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Zenici, Udruženjem studenata medicine u Bosni i Hercegovini BoHeMSa, Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i Odjelom za Infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica realizira brojne aktivnosti upravo povodom 1.12.

Planirane aktivnosti navodimo u nastavku, a sve će biti realizirane u četvrtak, 1.12.2022. godine

  • Dobrovoljno, besplatno i anonimno testiranje i savjetovnje građanstva, Odjel za Infektivne bolesti, vrijeme: 08:00-20:00h.
  • Dobrovoljno, besplatno i anonimno testiranje studenata Univerziteta u Zenici na Medicinskom fakultet Univerziteta u Zenici, vrijeme: 10:00-14:00h.
  • Predavanje za učenike srednjih škola-Gradska biblioteka Zenica s početkom od 14:00h.
  • Info-pult sa edukativnim i promotivnim materijalom – hol Medicinskog fakuleteta Univerziteta u Zenici, 10:00-14:00h.
  • Predavanje – Amfiteatar Medicinskog i Metalurško-tehnološkog fakulteta UNZE s početkom od 18:00h, predavač: prim.mr. Eldira Hadžić, načelnica Odjela za Infektivne bolesti KBZE
  • Puštanje balona ispred Medicinskog fakulteta UNZE u broju koji simbolizira broj HIV pozitivnih pacijenata u FBiH, tokom 2022. godine.
  • Radionica „Da li sam HIV pozitivan?“, voditelj radionice: prim.dr. Halima Hadžikapetanović, prostorija 22 – Medicinski fakultet, s početkom od 16:00h.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno