Kultura

Održana premijera nove predstave za djecu “DO,RE i FA spašavaju planetu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Zeničanka Ajna Dedić objavila tri slikovnice za djecu u okviru kojih vodi edukativno-zabavnu kampanju kako bi djecu motivisala da čitaju, crtaju, boje i uče pjesmice, danas je mališane obradovala predstavom  „DO, RE I FA SPAŠAVAJU PLANETU“ čiji scenarij i režiju potpisuje upravo magistrica Ajna Dedić.

Projekat „DO, RE I FA SPAŠAVAJU PLANETU“ realizuje u saradnji sa Centrom za mlade INPUT i uz podršku Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

-„Cilj nam je da djecu još od vrtćkog uzrasta učimo koliko je važno da štede energiju i da loše navike zamijene dobrim. Kroz predstavu smo im pokazali kako svakodnevno mogu dati svoj doprinos očuvanju Planete Zemlje. Predstava je edukativno – zabavna, šaljiva i sigurna sam da će nas se svakodnevno sjetiti i štedjeti energiju“ – rekla je Ajna Dedić, te istakla da u  predstavi glumi troje mladih Zeničana, Davud Malkoč, učenik II razreda Medicinske škole, Sara Subašić, učenica II razreda Srednje muzičke škole Zenica i Ena Manđuka, učenica VII razreda Katoličkog školskog centra Sv. Pavao Zenica.

Premijerno izvođenje predstave održano je u zeničkim vrtićima „Sindibad“ i „Feriha Sultan“, a već u petak, ova razigrana ekipa u susret Novoj godini, predstavu će odigrati u JU „Dom porodica“ Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno