Zenica

Održana 4. sesija programa za mlade poslovne ljude “Novi lideri ZDK”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 07.11.2023. godine, u organizaciji Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, održana je četvrta sesija u okviru Programa za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“, na temu “Kultura i umjetnost“.

U okviru Programa, JU Bosansko narodno pozorište Zenica, predstavio je gdin Denis Krdžalić, izvršni producent u ovoj ustanovi, koji je ujedno i sam bio jedan od polaznika Programa Novi lideri ZDK tokom 2022. godine. Gdin Denis Krdžalić je polaznike Programa proveo kroz najznačajnije prostorije ustanove, istakao izazove sa kojima se pozorište suočava posljednih godina, prezentovao dosadašnje značajne uspjehe, te za kraj, polaznike upoznao sa budućim planiranim projektima.

Gradsku biblioteku Zenica, predstavio je rukovodilac službe za matične poslove, marketing i izdavaštvo, gdin Midhat Kasap. Zavičajna zbirka, kao i Američki kutak su dva segmenta rada Gradske biblioteke Zenica koji su bili od naročitog interesa za polaznike Programa. Američki kutak i njegov rad polaznicima je detaljnije predstavila gđa Sanela Pinjić, direktorica Američkog kutka, kojoj su taj dan u posjeti, pored Novih lidera, bile i predstavnice Američke ambasade u BiH, od kojih su polaznici programa mogli čuti jako značajne i korisne informacije za dalji razvoj svoje karijere.

Polaznici su po završetku zvaničnog dijela programa, kroz coffee & networking u Američkom kutku Gradske biblioteke, međusobno razmijenjivali svoje utiske u vezi sa Programom. Ovom prilikom je neophodno istaći međusobnu interakciju polaznika Programa, razmjenu poslovnih i privatnih iskustava, kao i želju za nastavkom saradnje, koja je uspostavljena kroz implementaciju ovog Programa. Gdin Nedžad Jusufhodžić, predstavnik Privredne komore ZDK i voditelj Programa za područje ovog Kantona je naglasio da su inputi polaznika Programa od izuzetnog značaja i bit će korišteni prilikom implementacije programa „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“ u narednim godinama. Ovom prilikom je važno istaći obostranu interakciju polaznika Programa sa predavačima, razmjenu poslovnih i privatnih iskustava, kao i želju za nastavkom saradnje svih sudionika, a koja je uspostavljena kroz implementaciju ovog Programa.

Privredna komora ZDK u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, po drugi put organizira Program za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“.

Posljednja sesija i završni događaj u okviru Programa će se održati u utorak, 14.11.2023. godine, na temu: “Mediji“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno