Zenica

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća

Održana 17. sjenica Gradskog vijeća
Održana 17. sjenica Gradskog vijeća
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća- Održana je 17. sjednica Gradskog vijeća Zenica.Nakon provedene rasprave usvojen je Zapisnik sa 16. sjednice GV.

Nakon vijećnićkih pitanja Informaciju o socijalno-ekonomskom statusu porodica šehida-poginulih boraca RVI-a i demobilisanih boraca vijećnici su primili k znanju.

Na ovoj sjednici razmatrana je i usvojena Informacija o stanju u oblasti poljoprivrede u 2015. godini sa Programom mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnju uz zahtje da se izvrši kadrovsko jačanje Službe za ekonomske odnose i poduzetništvo zaposlenicima poljoprivredne struke. Za realizaciju Programa unapređenja poljoprivredne proizvodnje planirano je 320.000,00 KM budžetskih sredstava.Sredstva se koriste za poticaj proizvodnje kravljeg mlijeka i merkatilnog krompira, krastavaca kornišona i podizanje novih zasada jagodičastog voća. Dio sredstava usmjeren je na edukaciju poljoprivrednika i učešće u projektima.

Vijećnici su upoznati sa realizacijom Programa 21. MKM “Zeničko proljeće”. Informacija o realaizaciji Pograma 21. MKM “Zeničko proljeće” je usvojena uz preporuku da se programi “Zeničkog proljeća” približe svim građanima na području grada i šire.

Vođena je rasprava o Informaciji sezone grijanja 2015./2016. godine.Informacija je usvojena sa Programom organizovanja sezone grijanja 2016./2017. godine. Ovom prilikom naglašeno je da se poduzimaju sve neophodne mjere kako bi grad Zenica na vrijeme imao grijanje, te da cijena grijanja stanova i poslovnih prostora ostaje na prošlogodišnjem nivou.

Služba za budžet i finansije predložila je Vijeću rebalans budžeta zbog toga što prihodi nisu realizovani planiranom dinamikom. Vijeće je usvojilo izmjene budžeta i Prijedlog Odluke o izvršenju budžeta Grada Zenica za 2016. godinu.

Vršilac dužnosti Gradonačelnika Selver Keleštura ovom prilikom upoznao je Vijeće sa kreditnim zaduženjima koje Grad Zenica ima po pojedinim projektima, a koja se kreću u zakonskim okvirima.

Nacrt Odluke o obavezi plaćanja naknade za izgradnju skloništa je usvojen i upućen na javnu raspravu u trajanju od 30 dana.Sve diskusije i porijedlozi koje su vijećnici iznijeli na sjednici bit će sastavni dio javne rasprave.

Usvojeni su i Prijedlozi Rješenja o imenovanju upravnih odbora JU “Dom zdravlja” i JU Apoteka “Zdravlje” Zenica.
Na 17. sjednici Vijeća stavljena je van snage Odluka o profesionalnom obavljanju funkcije predsjedavajućeg Vijeća općine, sada Gradskog vijeća, od 27. 12. 2012. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno