Zenica

Krajem avgusta u Zenici “dokuMfest”

Krajem avgusta u Zenici “dokuMfest”
Krajem avgusta u Zenici “dokuMfest”
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krajem avgusta u Zenici “dokuMfest”- Regionalni festival muzičkog dokumentarnog filma, „dokuMfest“,prvi te vrste u našoj zemlji, održaće se u Zenici od 29.avgusta do 3.septembra.

Organizuje ga udruženje „Zona muzike“ čiji direktor, Josip Dujmović,napominje kako je cilj festivala afirmacija ove vrste dokumentarnog filma i davanje podsticaja autorima iz Bosne i Hercegovine da se iskažu u ovom žanru koji daje doprinos i kinematografiji i muzičkoj industriji. Za takmičarsku selekciju odabrano je 18 filmova iz najnovije produkcije čiji su autori iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Festival će imati i bogat prateći program sa projekcijama starijih i već nagrađivanih dokumentaraca i promocijama knjiga koje obrađuju rok i pop muziku.

Festival će biti takmičarskog karaktera i biće dodjeljene nagrade za najbolji film, po mišljenju festivalskog žirija i nagrada publike za najbolji film.

rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno