Zenica

Održana 139. sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana 139. sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja – U utorak 23. maja 2017. godine, u Uredu muftije zeničkog, održana je 139. redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja, kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici su razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda: mektebska nastava u 2016/17. mektebskoj godini, nastavni predmet Islamska vjeronauka u školskoj 2016/17. godini, pripreme za ramazan 1438. h.g., pripreme za vjersko-kulturnu manifestaciju ”Lastavica 2017.”, kao i druga aktualna pitanja.
Središnja tema ove sjednice Savjeta Muftiluka zeničkog bila je pripreme za ramazan 1438. h. g. U tom smislu donešeni su zaključci koji tretiraju pitanja organiziranja ramazanskih aktivnosti, a u skladu sa planovima ramazanskih aktivnosti koji su ranije usvojeni.

Na sjednici je konstatovano da možemo biti zadovoljni rezultatima postignutim na takmičenjima polaznika mektebske nastave i iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka. Takmičari sa područja Muftiluka zeničkog osvojili su prva mjesta u ekipnoj konkurenciji na takmičenjima na nivou Rijaseta polaznika mektebske nastave i Islamske vjeronauke.

Također, Savjet Muftiluka usvojio je okvirni plan i program Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2017.”.

Sjednici Savjeta prisustvovali su i koordinatori Muftijstva zeničkog za brak i porodicu, omladinu, socijalna pitanja i saradnju sa nevladinim organizacijama Mulaima Omić, Sumedin ef. Kobilica, mr. Džemal ef. Salkić i Nihad Durmić.

Koordinatori su muftiju i članove Savjeta informisali o aktivnostima u proteklom periodu, kao i planovima za nastupajući Mubarek Ramazan.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno