Košarka

Održan Kengur kamp “Baško polje 2015”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedamnaestu godinu zaredom košarkaški klub Kengur je organizovao svoj tradicionalni ljetni košarkaški kamp u Baškom polju.

Ove godine na kampu je uzelo učešće preko 90 mladih košarkaša i košarkašica iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Pored standardnih košarkaških aktivnosti i svakodnevnih treninga svi mladi košarkaši i košarkašice su imali priliku da uživaju u jednoj od najljepših plaža na Jadranu, imali su svakodnevne izlete i druženja u obližnjim mjestima Baška voda i Promajna i putovanje brodom do Makarske što je svakako predstavljalo užitak za sve učesnike kampa.

Rukovodilac i koordinator ovog već tradicionalnog i prepoznatljivog kampa Enver Jahić nam je rekao da su pored učesnika iz Zenice sa njima bili i članovi iz dva Bihaćka kluba : KK “Bosna XXL” i KK “Željo 1971”, te još nekoliko učesnika iz Travnika, Žepča i drugih gradova širom BiH.

Ono što je posebno istakao je rad trenera koji su bili i radili sa djecom svakodnevne aktivnosti a to su: Enes Hadžihalilović, Jasmin Efendić i Haris Muslić.

Najuspješniji učesnici dobili su prigodne nagrade i diplome za takmičenja u slobodnim bacanjima, šutiranju trica, igri 1:1 i 5:5.

Na kraju su proglašeni i najperspektivniji igrač i igračica ovog tradicionalnog kampa a ove godine su sasvim zasluženo ta priznanja dobili Harun Huseinspahić i Uma Bobić.

Kako ističe Enver Jahić cilj kampa je i ove godine ispunjen jer je preko 90 djece iz čitave Bosne i Hercegovine ostvarilo jedna nova košarkaška iskustva i predstavilo košarku na jedan prelijep način. Stvorilo smo nove radne navike, naučili dosta novih stvari o samoj košarci ali i o ponašanju igrača kako na terenu tako i van njega, ali ono što je ostavilo najveći utisak je druženje sve djece koja su stekla nova poznanstva i stekli nova dragocjena iskustva.

Jasmin Efendić

Posted by Zenicablog on 29. Juni 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno