Košarka

Durmo i Burko u reprezentaciji BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik: Durmo i Burko u reprezentaciji BiH. Utakmicama final foura završena su takmičenja u Ligi mladih Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Omladinski košarkaški klub «Čelik» drugu godinu zaredom sa svojim U-16 i U-18 selekcijama je nastupio u Ligi mladih KS BiH na što smo posebno ponosni. Naši budući prvotimci, kadeti i juniori, nakon velikog broja utakmica u Ligi mladih Zeničko – dobojskog kantona, odigrali su još po 18 utakmica sa vršnjacima iz najkvalitetnijih bh. košarkaških klubova. To iskustvo igranja jakih utakmica, uvjereni smo da će im koristiti na putu košarkaškog razvoja. 

Ostvareni takmičarski rezultati sigurno su mogli biti bolji od 6. mjesta na kojem su završili juniori i 9. mjesta na kojem su sezonu okončali kadeti. Međutim, Upravni odbor OKK Čelik pred početak takmičenja je, kao cilj postavio afirmaciju igrača za koje je procijenjeno da bi u perspektivi trebali biti nositelji igre OKK Čelik.
Kao plod ispravne klupske politike stigli su i pozivi dvojici naših igrača za nastup u juniorskoj i kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na Europskim prvenstvima A divizije koje će se održati ovog ljeta. Ibrahim Durmo (18) sa kojim je OKK Čelik nedavno potpisao prvi profesionalni četverogodišnji ugovor, već se nalazi na pripremama juniorske reprezentacije naše države i vjerujemo da će na E.P. u grčkom Volosu biti jedan od nosilaca igre selekcije koju vodi naš bivši trener Marko Trbić. Na adresu OKK Čelik stigao je i poziv selektora Josipa Pandže našem Seminu Burki (16) za pripreme i nastup u U16 reprezentaciji BiH na E.P. koje se igra u Litvaniji. OKK Čelik nakon dugo vremena ima dvojicu reprezentativaca BiH, a nakon briljantne debitantske sezone u dresu Čelika, gdje je po statistici jedan od najučinkovitijih igrača kadetske Lige mladih KS BiH, velike su šanse da poziv za pripreme za E.P. dobije i Ahmet Begić (16).
Osim ove trojice igrača – reprezentivaca, u prošloj sezoni afirmisano je još pet – šest mladih košarkaša pred kojim su, mi se nadamo, uspješne igračke karijere. Svi igrači na koje OKK Čelik u budućnosti računa, imaju ovjerene ugovore sa pravima i obavezama, što sugeriše ozbiljne namjere rukovodstva kluba da u budućnosti još veću pažnju posveti mladima i razvoju klupske infrastrukture na domaćim i igračima iz bližeg okruženja, odnosno Zeničko – dobojskog kantona.
Poštovani prijatelji, ljubitelji košarke, ovom informacijom željeli smo sportsku javnost u Zenici i BiH upoznati sa činjenicama na koje smo u OKK Čelik ponosni, a svakako to trebaju biti i svi naši članovi i navijači. Nakon kraćeg odmora, sve naše selekcije, ponovo će sredinom jula početi sa radom. Ovo je svakako prilika da pozovemo one koji bi se voljeli baviti košarkom, da nam se jave i prve košarkaške korake naprave u klubu u kojem su tokom šest decenija njegovog postojanja igračke karijere počeli brojni poznati asovi!

Press OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno