Zabava

Održan Folk interfest Zenica 2016

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan Folk interfest Zenica 2016 – Ansambl Bosniafolk organizovao je proteklog vikenda Dječiji festival folklora „Folk interfest Zenica 2016“. Bilo je to deveto izdanje ove kulturno umjetničke smotre.

Misija Folk interfesta je očuvanje i afirmacija tradicije i kulture naroda Bosne i Hercegovine kroz formu pjesme i igara. Na devetom izdanju ovog festivala koji, napominje Ahmedin Husejnović, predsjednik Ansambla Bosniafolk, ima revijalni, a ne takmičarski karakter, nastupili su, osim domaćina, članovi KUD-a Visoko, KUD-a „Zmaj od Bosne“ iz Gradačca te KUD-a Turbe.

Sa živopisnim narodnim nošnjama i tradicionalnim igrama, predstavilo se više od 150 učesnika. U devet godina, od kako se održava Folk interfest, na njemu je nastupilo više od pedeset kulturno umjetničkih društava iz naše zemlje i inostranstva što ovu smotru čini vrijednom pažnje i podrške.   (D.T. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno