Ostali sportovi

Održan deveti tradicionalni turnir u šahu za osobe sa invaliditetom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan deveti tradicionalni turnir u šahu za osobe sa invaliditetom – U šahovskom domu u Zenici, danas 14.10.2019.godine, održan je deveti, tradicionalni turnir u šahu za sve osobe sa invaliditetom, a u organizaciji KPS „Baton“ iz Zenice. Turnir se igrao povodom 15.oktobra, Dana bijelog štapa.

Učestvovalo je 12 takmičara, igralo se po Bergerovom sistemu i sa tempom igre od pet minuta po igraču, sudija je bio IA Fahrudin Ćerim. Nakon prvog, kvalifikacionog kola, šestorica takmičara su nastavili takmičenje, te su dobiveni pobjednici po kategorijama.

Prvo mjesto kod slijepih osoba osvojio je Nihad Mehić, a drugi je bio Ramo Muratović. U kategoriji RVI pobjednik je Nijaz Durmiš, drugi je bio Galib Džanan, a treći Sead Ahmetspahić. Kod  takmičenja članova Udruženja Baton pobjedio je Kenan Baručija, drugo mjesto osvojio je Salih Mešinović, a treći je bio Senad Ćoralić.

Učesnici turnira dobili su diplome i zahvalnice, a predsjednik Batona, Amir Ismić, ističe da je potrebno pomoći hendikepiranim osobama u svim segmentima života, obratiti pažnju na njih i prihvatiti hendikep, a ovaj turnir daje im jedan vid podrške da ne misle na hendikep.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno