Rekreacija

Održan 2. memorijal „Tragom oslobodilaca- Semir Arnaut“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tragom oslobodilaca- Semir Arnaut  –  Odlučni planinari Zenice i Travnika u subotu, 03.6.2017. godine, uprkos lošim vremenskim uslovima i činjenici da je mubarek Ramazan, pješaćenjem od Perinog Hana, mjesta pogibije prvog pripadnika Armije Republike BiH s područja Zenice, do doma na Čolanu sjetili su se i odali počast žrtvama najznačajnije vojne operacije deblokade Drivuše, kojom je praktično u prvim junskim danima ratne 1992.g.oslobođena Zenica.

Čolan je prelijepa zenička planina, u ratu veoma znalčajna kota, a ovakvim činom cilje ujedno promovisati ljepote ovog nezagađenog zeničkoj predjela i očuvati uspemene na one koji su u presudnim trenucima odbrane ovog što imamo dali najvrijednije što su imali- svoje živote, jer bez toga nemamo pravo graditi bolju budućnost.

Pohod je organizovan u sklopu obilježavanja Dana šehida Grada Zenice, a pod kapom Gradskog odbora za obilježavanje značajnih događaja iz odbrambeno- oslobodilačkog rata 1992.1995.g.
Ovu Čolanovu programsku aktivnost, koja je okupila još članove planinarskih društava Galica iz Turbeta, Vlašić iz Travnika te Željezare, Mladosti, Tajana i Tvrtkovca iz Zenice kao i udruženja Lastavica, svesrdno su podržali zenička industrija mlijeka ZIM i firma Comp-expert.

S.G.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno