Nogomet

Određena cijena ulaznica za finale Kupa BiH u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Detalji vezani za organizaciju finala Kupa BiH, koje se igra 17. maja od 18 sati na stadionu Bilino polje, usaglašeni su.

Poznata je i cijena ulaznica za meč koji će igrati mostarski rivali Velež i Zrinjski.

Finalistima Kupa je pripalo po 3.000 ulaznica, dok će 2.000 ulaznica zadržati Savez kao organizator utakmice za sponzore, čelnike i ostale.

Cijena ulaznice za finale iznosi 25 KM.

Nerealno visoke cijene

Zrinjski ove polusezone ulaznice za domaće utakmice u Čitluku prodaje po cijeni od 5 KM, a cijene ulaznica na mečevima Veleža na stadionu Rođeni u zavisnosti od tribine kreću se od 5, 7 do 10 KM.

No, nerealno visoke cijene vjerovatno neće spriječiti najvjernije navijače da prisustvuju historijskom meču.

Navijačima Zrinjskog pripala je sjeverna tribina kao i dio istočne tribine do sjeverne tribine.

Navijačima Veleža je pripala zapadna tribina, dok će 2.000 gledatelja koji će do ulaznica doći preko Saveza biti na istoku.

Južna tribina će biti zatvorena na insistiranje navijača Čelika.

Na dan utakmice do Zenice će se organizovano moći autobusima i kombijima, a već su usaglašene rute dolaska i odlaska, budući da je riječ o utakmici visokog sigurnosnog rizika.

Navijači Zrinjskog će putovati rutom preko Širokog Brijega, Posušja, Kupresa, Bugojna pa do Zenice, dok će navijači Veleža put Zenice preko Jablanice, Konjica i autoputem.

Zrinjski bi osvajanjem Kupa došao do duple krune ove sezone jer su već osigurali titulu prvaka, a Velež ima priliku da odbrani trofej osvojen prošle godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno