Nogomet

NK Čelik sutra protiv Ilijaša želi nastaviti pobjedonosni niz

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika šest kola prije kraja prvenstva u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar” imaju 10 bodova više od prvog pratioca, ekipe Koline. Zeničani imaju sve u svojim rukama, te je realnost da crno-crveni završe kao prvoplasirani na kraju sezone, te ostvare plasman u doigravanje za ulazak u viši rang.

Danas je na stadionu Bilino polje održana press konferencija uoči sutrašnje utakmice protiv Ilijaša, koja se od 17 sati igra na zeničkom hramu nogometa. Prisutnim medijima obratili su se generalni direktor Emir Ćerim i šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

Generalni direktor kazao je nešto više o stanju u klubu, finansijama, te deblokadi glavnog računa.

“Želimo da obavijestimo javnost o procesu deblokade računa i da je to proces zahtjevan i komplikovan, ali danas nas raduje činjenica da nema blokade od državnih institucija UIO je skinula blokadu nakon servisiranja duga. Imamo još 32 blokade na glavnom računu i to ide na princip da se potpiše sporazum sa svih povjerioca i ostala su nam još dva povjerioca da riješimo te blokade. Zadržalo nas je nekorektnost određenih firmi i konkretno riječ je o firmi AES promet iz Kaknja.

Prodajom ulaznica protiv Natrona, klub je prihodovao oko 9.000 KM, kroz akciju 12 igrača skupilo se još 3.5000 KM , te smo na kraju skupili oko 13.5000 KM i preostalo nam je prikupiti još 17.000 KM za konačnu deblokadu računa, ali nadam se da će nam i navijači svojim dolaskom sutra na utakmicu olakšati da završimo taj proces konačno u ovom mjesecu. Klub je predao dokumentaciju za licenciranje za 1.ligu FBiH, ispunjavamo sve uslove i vjerujem da tu neće biti nikakvih problema. Nama je prioritet deblokada računa, tako kada to završimo idemo korak po korak u rješavanje ostalih problema u i oko kluba” kazao je Ćerim.

Šef stručnog štaba najavio je sutrašnji duel, te se osvrnuo na stanje u ekipi

“Prethodna utakmica u Brezi je bila uspješna što govori i krajnji rezultat. Iz utakmice u utakmicu igramo sve ljepše, mladi igrači dolaze do forme koja ih je krasila prvi dio sezone i mislim da u zadnji dio sezone da ćemo ući u nekom zenitu forme tih najbitnijih igrača. Igramo napadački nogomet s visokim presingom i od toga nećemo odustati do kraja sezone i spremni smo za plasman u viši rang. Sljedeća utakmica je protiv ekipe Ilijaša, imali smo kiks u prvom dijelu sezone protiv istoimene ekipe.

Želimo da u utakmicu uđemo maksimalno ozbiljno i da sutra ostvarimo novu pobjedu sa kojom ćemo biti korak bliže našem cilju, a to je prvo mjesto i plasman u doigravanje. U sutrašnji meč ulazimo s najjačim sastavom, svi igrači su na raspolaganju i nadam se sutra da ćemo dobiti i veliku podršku s tribina, kao i u prethodnim utakmicama. Do kraja sezone i neki će juniori zaigrati za prvi tim, a to ćemo odlučiti u koordinaciji sa omladinskim pogonom. Već nam se nudi veliki broj igrača za naredni period, ali mi nećemo žuriti ni sa kakvim dogovorima za narednu sezonu, idemo korak po korak, prvo moramo osigurati ulazak u viši rang pa onda raditi na drugim stvarima”, ističe Duvnjak.

Utakmica Čelika i Ilijaša se igra sutra na stadionu Bilino polje od 17 sati.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno