Sudske klupe

Određen pritvor osumnjičenom Davudu Šabiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenom Davudu Šabiću, donio je 14.2.2022. godine rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine te je prema osumnjičenom Davudu Šabiću određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 12.03.2022. godine ili do nove odluke Suda. Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a) i b) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKP BiH), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Davud Šabić osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH.

O čemu se radi detaljnije možete pročitati u našem tekstu: https://www.zenicablog.com/na-podrucju-zdk-uhapsen-26-godisnjak-sa-155-kg-amfetamina-i-mdma-vrijednosti-vise-od-300-000-km/

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno