Sudske klupe

Na području ZDK uhapšen 26-godišnjak sa 15,5 kg amfetamina i MDMA vrijednosti više od 300.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su operativnu akciju “Windmolen“ na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), te su tom prilikom slobode lišili osobu inicijala D. Š. (1995), koji se sumnjiči za  krivično djelo – neovlašteni promet opojnim drogama.

Postupajući po naredbi Suda BiH policijski službenici FUP-a su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju MUP-a ZDK, te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele materije težine oko 15,5 kg koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin i jedna PVC vreća sa više stotina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

D. Š. se sumnjiči da je drogu transportovao iz Evropske unije u FBiH radi distribucije na ilegalnom tržištu, a ulična/tržišna vrijednost pronađene droge je viša od 300.000 KM.

Prilikom provođenja spomenute akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije.

Osoba lišena slobode je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u zakonskom roku predata u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno