Ostali sportovi

Odlični rezultati zeničkog streljačkog kluba osoba sa invaliditetom („SKOSI“) u 2020.godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U protekloj 2020.-oj godini Streljački klub osoba sa invaliditetom „SKOSI“ Zenica postigao je odlične rezultate, te tako potvrdio da je zenički „SKOSI“ jedan od najboljih streljačkih klubova u invalidskom sportu. Kao i mnogi drugi sportski kolektivi i „SKOSI“ se susreo sa problemima vezanih za pandemiju koronavirisa, COVID-19, ali su uz poštivanje svih preporuka Kriznog štaba uspjeli takmičarsku sezonu privesti kraju.

Ženska ekipa je najbolja u Bosni i Hercegovini, osvojili su prva mjesta u Kupu BiH, Prvenstvu BiH, te u Premijer ligi Federacije BiH. Za osvojene titule među najzaslužnijim su Sanela Redžić, Zerina Skomorac, Jasmina Šehić, a u muškoj konkurenciji dobre rezultate ostvarili su Nedžad Muharemović, Almir Smailović i Selim Hodžić.

U Premijer ligi zenički strijelci bili su drugi ekipno. Muška ekipa u sastavu: Almir Smailović, Nedžad Muharemović i Selim Hodžić u kupu je bila druga. U prvenstvu BiH u streljaštvu zenički klub osvojio je treće mjesto, dok su Zeničanke bile ubjedljivo najbolje, a i pojedinačni nastupi zeničkih strijelaca nisu prošli nezapaženo.

Osvrt na proteklu 2020.godinu dao je, za Zenicainfo, predsjednik i trener u klubu, Mirsad Redžić:

-Vjerujemo da se jasno može vidjeti da smo potvrdili sve ono što se ulaže u nas, a ja sam kao predsjednik kluba i trener veoma zadovoljan. Ženska ekipa već dvije godine uzastopno je najbolja u BiH, muška ekipa ih prati, ali eto tu nešto nedostaje, vjerovatno malo više ozbiljnosti u trenažnom procesu i takmičenju -.

Zbog pandemije i međunarodni program je doživio korekcije, održano je samo jedno takmičenje “Homerang kup”, a Redžić pojašnjava:

-To je međunarodni kup koji se održava u zemljama učesnicama, a rezultati se prijavljuju putem PDF sistema i slanja online, a i tu sam zadovoljan. Zerina Skomorac pokazuje da je jedna od strijelaca u vrhu svjetskog streljaštva, imala je prosjek 633,43 kruga u četiri meča, što je zavidan rezultat i u uslovima u kojima radimo ovo je više nego dobro.

Ugradnjom elektronskih meta u zeničkom Domu strijelaca stvorit će se kvalitetniji uslovi za trenažni proces.

-Generalno serijski i nacionalni program nam je zadovoljavajući, a kada je u pitanju međunarodni program tu imamo problem. Zenica ima renomirani objekat, ali nije ulagano, te ovih dana smo u fazi nabavke dvije elektronske mete koje smo nabavili uz pomoć Gradske uprave Zenica i dijelom vlastitih sredstava. Početkom naredne godine te će mete biti u streljani, a cijena nabavke i instaliranja iznosi 9.000 KM -, kazao je, na kraju, Mirsad Redžić.

Ako dozvole prilike u 2021.godini, osim nacionalnog programa planiraju učešće na Evropskom prvenstvu u Finskoj u februaru, Paraolimpijadi u Tokiju, kao i na Međunarodnom turniru u Novom sadu.

E.Imamović; Foto „SKOSI“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno