Ostali sportovi

Maidu Redžiću jutros uspješno operisano povrijeđeno desno koljeno

Podijeli ovu vijest:

Mladom zeničkom atletičaru i bosanskohercegovačkom reprezentativcu u skoku uvis Maidu Redžiću (21 godina), jutros je u sarajevskoj klinici Orthos uspješno operirano koljeno desne noge.
Redžić se povrijedio još početkom novembra, u toku trenažnog procesa, a vrijeme do operacije koristio je za ojačavanje povrijeđenog koljena.

– Upravo sam se probudio iz anestezije nakon operacije. Sve je, hvala Bogu, proteklo u najboljem redu te bih već sutra trebao biti i kod svoje kuće. Samo ću prenoćiti jednu noć na klinici – kazao je Redžić u izjavi za Fenu.

Redžić se povrijedio u toku trenažnog procesa, kada mu je, kako ističe, bila “iskočila patela, a snimak magnetne rezonance ustanovio je i rupturu prednjeg križnog ligament te malu, parcijalnu rupturu meniskusa desnog koljena”.

Predstoji mu višemjesečni postoperativni oporavak, šest do osam mjeseci, zbog čega će propustiti cijelu narednu sezonu. Trebao bi biti spreman tek za dvoranske nastupe u sezoni 2021./2022.

Njegov lični rekord, koji je preskočio prošle godine, trenutno na otvorenom iznosi 220 cm. Pauzu zbog operacije i postoperativni period, najavljuje, iskoristit će da se više posveti studiju Ekonomije na Univerzitetu u Zenici, na kojem pohađa treću godinu. Prošle je sedmice, na svečanosti povodom 20. godišnjice Univerziteta Zenica, dobio i Rektorovu nagradu za doprinos sportu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno