Ostali sportovi

Odlični rezultati mladih šahista Čelika na Prvenstvu ŠS Federacije BiH za kadete i juniore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odlični rezultati mladih šahista Čelika na Prvenstvu ŠS Federacije BiH za kadete i juniore – Od 19.04. do 22.04.2018.godine u Kulen Vakufu je održano 24. Pojedinačno otvoreno kadetsko prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH za 2018. godinu kategorije do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina, te juniorsko prvenstvo ŠSFBiH (do 20 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizator je bio ŠSFBiH, tehnički organizator je ŠK „Bihać“, iz Bihaća, suorganizator ŠS Unsko-sanskog kantona.

Među učesnicima su bili i mladi šahisti zeničkog ŠK Čelik, koji su postigli odlične rezultate, predvođeni trenerom intermajstorom Goranom Trkuljom.

U konkurenciji djevojčica nastupile su Lorena Čerkez  (Ž-10) i Lana Zakić (Ž-12) i obje su osvojile druga mjesta u svojim kategorijama.

Kod dječaka nastupili su Nermin Hatimović (M-8)-osvojio 8.mjesto, u M-10 Bečić Orhan-3.mjesto i Rayan Kapetanović-4.mjesto, u M-12 Edvin Bešlić-5.mjesto i Anes Hadžić -11.mjesto.

U kategoriji M-16 su nastupili Orhan Mehić-7.mjesto i Nedim Šestić-3.mjesto, a u M-18 Dino Marković-2.mjesto i Evel Karalić-3.mjesto.

Pobjednici po kategorijama su osvojili titule prvaka ŠSFBiH. Po tri prvoplasirana iz svake grupe stekli su pravo učešća na prvenstvu BiH,  koje će se održati od 13 do 16. maja 2018.godine u Neumu. Organizator prvenstva će biti Šahovska unija BiH.

Pobjednici su osvojili pehar i diplome ŠSFBiH, dok drugo i treće plasirani diplome.

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno