Rukomet

Odlična igra i petnaesta pobjeda RK Čelik u Jajcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odlična igra i petnaesta pobjeda RK Čelik u Jajcu- Odlična rukometna predstava u Jajcu između domaćeg RK Jajce i RK Čelika, odigrana na premijerligaškom nivou u kojoj je RK Čelik ostvario petnaestu pobjedu (uz dva poraza) u ovogodišnjem prvenstvu u Prvoj ligi Federacije BiH.

RK Jajce – RK Čelik 30:34 (13:16)

RK Čelik i dalje bez povrijeđenog kapitena Mirze Dervenčića
Utakmica 17. kola Prve lige FBiH, igrana u Sportskoj dvorani u Jajcu, bez prisustva publike. Rezultat: 34:30 (16:13) za RK Čelik. Sudije: Mešić i Hasković (Sarajevo). Isključenja: RK Jajce 4, RK Čelik 8 minuta. Sedmerci: Jajce 4 (3), RK Čelik 4 (2).

RK JAJCE: Džejlan Kaltak (5), Tibor Aganović (1), Admir Popaja (12), Aldin Keljalić, Mirnes Mašić, Amar Čano (3), Nahid Julardžija (3), Dženet Rabić (1), Belmin Hajder, Tarik Agić, Ermin Hajder, Miran Čović (4), Josip Blizanac, Petar Bojanić, Dominik Crnokić, SemirAdemović.

RK ČELIK: Danijel Jurić (1), Edvin Begović, Haris Muhić, Mirsad Čelenka (1), Faris Mrako (3), Jasmin Omerović (1), Ante Dragičević (8), Adi Mešinović, Slaven Šijaković (4), Mario Filipović (1), Edin Gušić (5), Dženan Hodžić, Mensur Hadžić, Adi Delalić, Samir Korjenić (10).

Odlična rukometna predstava u Jajcu između domaćeg RK Jajce i RK Čelika, odigrana na premijerligaškom nivou u kojoj je RK Čelik ostvario petnaestu pobjedu (uz dva poraza) u ovogodišnjem prvenstvu u Prvoj ligi Federacije BiH.

Bila je to veoma zanimljiva, uzbudljiva, borbena i na momente oštra, beskompromisna utakmica dva dobra tima, ali bez grubosti i u granicama dozvoljenog. Šteta je što se ovakve utakmice, u interesu rukometa, igraju bez prisustva publike.

RK Čelik je u Jajce putovao u kompletnom sastavu, osim kapitena Mirze Dervenčića Piđe, koji je zadobio povredu u utakmici sa RK Školom rukometa Junior još prije petnaestak dana.

Sjajna igra Ante Dragičevića

Iako su rukometaši Čelika, zahvaljujući boljoj igri, vodili svih 60 minuta, ekipa RK Jajca se nije predavala, već je stalno napadala i ugrožavala gol Dženana Hodžića, koji je solidno branio.

U ekipi domaćina RK Jajca žestok tempo su nametali najbolji i najiskusniji, srednji bek Admir Popaja, koji je postigao najviše golova na ovoj utakmici (12), te sjajni Miran Čović (dao 4 gola) i Džejlan Kaltak (sa 5 golova). Nahid Jurladžija i Amar Čano dodali su po 3 gola.

Kad je riječ o RK Čeliku, odličan je bio desno krilo RK Čelika, mladi devetnaestogodišnji omladinski reprezentativac BiH Ante Dragičević, koji je, nakon dobrih asistencija beka Samira Korjenića, napravio seriju od 8 golova i, posebno u početku utakmice, bio nerješiva enigma za odbranu RK Jajca.

Inače, sam Korjenić je za ekipu RK Čelika postigao najviše golova u ovoj utakmice (10), dok je Edin Gušić (koji je igrao pod povredom) postigao 5, a Slaven Šijaković 4 gola. Faris Mrako je postigao 3 gola i nakon dužeg vremena bio vrlo dobar u igri u oba pravca (i u odbrani i u napadu).

U subotu derbi godine, dolazi RK Gradačac

– RK Jajce je iza nas: sa ovom pobjedom protiv njih u gostima imamo 15 pobjeda iz 17 utakmica. U subotu na red dolazi derbi godine protiv RK Gradačca. Bez obzira na promijenjene okolnosti u kojima igramo ovu utakmicu, zbog našeg kiksa u jednoj utakmici, derbi ostaje derbi. Želimo dokazati, bez obzira na sve, da smo bolji od RK Gradačca i da ih možemo pobijediti u Zenici, tako da i poraz u Gradačcu ”naplatimo sa kamatama” – izjavio je za naš portal jedan od junaka utakmice u Jajcu, bek Čelika Faris Mrako.

UTAKMICA PROTIV RK GRADAČCA IGRA SE U SUBOTU, 17. APRILA, U GRADSKOJ ARENI ZENICA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno