Ostali sportovi

Odličan nastup Zeničana na Dvoranskom prvenstvu Balkana u atletici za veterane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 07./08.marta 2020.godine u Beogradu je održano Peto Dvoransko prvenstvo Balkana u atletici za veterane, na kojem su nastupila i petorica Zeničana, saopštio nam je Aziz Kevelj, jedan od učesnika ovog prvenstva.

Iz Zenice su nastupili: Aziz Kevelj, Asim Kavaz, Sefedin Hodžić, Bahrudin Smriko i Nihad Mahmić.

Ukupno je nastupilo je oko 600 takmičara/takmičarki iz 11 zemalja. Tamičenje se odvijalo u dvorani, a bacačke discipline na otvorenom.

Zeničani su postigli odlične rezultate osvojivši tri prva mjesta, jedno drugo mjesto i dva treća mjesta.

Prvo mjesto su osvojili:

Aziz Kevelj, 400 metara

Asim Kavaz, 3.000 metara

Sefedin Hodžić, koplje:

Drugo mjesto je osvojio Asim Kavaz u trci na 1.500 metara

Treće mjesto su osvojili Aziz Kevelj u trci na 200 metara i Bahrudin Smriko na 800 metara.

Nihad Mahmić je osvojio četvrto mjesto na 1.500 m. i peto mjesto na 3.000 metara, a Bahrudin Smriko još je osvojio i peto mjesto u trci na 400 metara.

Kevelj nam saopštava da je Nihad Mahmić obje trke trčao povrijeđen, a da je i njega spriječila povreda lože, tokom trke, da ne ostvari i drugu pobjedu.

Nakon prvog dana takmičenja i osvajanja zlatne medalje na 400 metara, Aziz Kevelj je objavio na svojoj facebook stranici:

-The Balkan Master Championships-Champion at 400 m (Šampion Balkana na 400 m za Veterane). Hvala svima koji su vjerovali u mene. Specijalno hvala onima koji su me podržavali od mojih prvih atletskih koraka u “Veležu”, potom ” Čelik”, “Sarajevo” i opet “Čelik”-današnji AK “Zenica” -,objavio je Kevelj.

Čestitke zeničkim atletskim veteranima na ovom lijepom uspjehu u Beogradu i promociji grada Zenice i BiH od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović, Foto: A.Kevelj



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno