Ostali sportovi

FOTO: Karatistima Čelika pet medalja na Federalnom prvenstvu – Lana Zakić odbranila titulu Federalne prvakinje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Karatistima Čelika pet medalja na Federalnom prvenstvu – Lana Zakić odbranila titulu Federalne prvakinje – Protekle nedjelje, 08.03.2020.godine, u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ održano je 15. Federalno karate prvenstvo za pionire i pionirke. Učešće je uzelo 77 klubova sa 754 takmičara i 854 prijave.

Prvenstvo je održano u organizaciji Karate Saveza FBiH i tehničkog organizatora, domaćina Karate kluba (KK) Čelik iz Zenice, saopštavaju iz KK Čelik Zenica.

Prvenstvo je otvorila Sumea Mujkanović, pomoćnik Gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

Uručene su zahvalnice ispred Karate Saveza FBiH Gradu Zenica, kao generalnom pokrovitelju prvenstva, Kenanu Uzunoviću, istaknutom sportskom radniku i stručnom saradniku za sport grada Zenice i Karate klubu Čelik Zenica.

Karate klub Čelik Zenica je nastupio sa osam takmičara i ekipno dva kata tima.

-Lana Zakić je zablistala ponovivši uspjeh od prošle godine i odbranila titulu Federalne prvakinje u katama, a u borbama je postala viceprvakinja FBIH  osvojivši srebro. Sigurno jedna od najuspješnijih takmičara prvenstva -, kazao nam je Marijo Zakić, trener u KK Čelik i jedan od organizatora prvenstva.

Kenan Pojskić je osvojio bronzanu medalju u katama dječaci 2006.

Najmlađi Kata tim KK Čelik, dječaci do 9 godina, osvojili su bronzanu medalju u sastavu Kan Selimović, Amar Tabak i Faris Muračević.

Kata tim, dječaci do 11 godina, takođe, su osvojili bronzanu medalju u sastavu Azhar Musić, Erol Bečić i Tarik Alispahić.

Dakle, karatisti Čelika su osvojili ukupno pet medalja, jednu zlatnu, jednu srebrenu i tri bronzane medalje

Sljedeći turniri na kojima će nastupiti KK Čelik su Specijal Open, Ilidža Open, a sve u okviru priprema za Državno prvenstvo BiH za djecu, koje će se održati u Zenici 29.03.2020.godine,  takođe u organizaciji Karate kluba Čelik Zenica.

E.Imamović

Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno