Nogomet

Odigrat će dvije prijateljske utakmice: Zmajice otputovale u Mađarsku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine otputovale su danas u Budimpeštu gdje ih očekuju prijateljske utakmice sa selekcijama Grčke i Mađarske.

Zmajice su se četiri dana pripremale u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a reprezentativka Melisa Hasanbegović ističe da je sve proteklo u najboljem redu:

„Prvi dio priprema je prošao jako dobro. Termin je nezgodan jer većina djevojaka nije bila u trenažnom procesu iz razloga što su takmičenja završila još u maju. Uprkos tome i pauzi koju smo imale, sve smo u dobroj formi za nadolazeće utakmice. S tim u vezi i ove pripreme su nam dobro došle.“

Hasanbegović je prokomentarisala i naredne protivnike:

„Igrat ćemo dvije kvalitetne prijateljske utakmice. Vrlo dobro znamo da su nam ovo posljednje provjere prije početka Lige nacija, te će nam predstojeći susteti značiti mnogo da vidimo šta možemo očekivati u ovom takmičenju koje nam je veoma bitno. Očekujem dobre utakmice jer smatram da su Grčka i Mađarska adekvatni protivnici. Rezultat nije u prvom planu, koliko nam je važno da vidimo koji tim na terenu najbolje fukcioniše i koje djevojke mogu odgovoriti zahtjevima stručnog štaba. Bez obzira na to, mi ćemo učiniti sve da i konačni ishodi utakmica budu pozitivni za nas.“

Meč sa Grčkom biće odigran 15. jula u 11:00 sati u Trening centru FS Mađarske u Telkiju, a 18.07. u 20:15 sati na programu je utakmica sa Mađarskom na stadionu „Szusza Ferenc“ u Budimpešti.

scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno