Košarka

Odigrano prvo kolo bh. košarkaške lige za žene – KŽK Čelik ponovo u eliti bh. košarke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrano prvo kolo bh. košarkaške lige za žene – KŽK Čelik ponovo u eliti bh. košarke – Odigrane su sve utakmice 1.kola bh.košarkaške lige za žene, u kojoj ponovo nastupa i zenička ekipa KŽK Čelik, višestruki prvak i osvajač Kupa BiH, te veoma uspješan učesnik u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL). U prvom kolu zeničke košarkašice bile su slobodne.

Evo postignutih rezultata u 1.kolu:

Brčanka – Play OFF 80:77

Mladi Krajišnik – Trebinje 03  80:76

Orlovi – Sloboda 96:67

Željezničar – Rudar Sport 54:65

Jedinstvo – RMU Banovići 50:117

(Slobodna je bila ekipa KŽK Čelik)

Parovi 2.kola, 10.11.2018.:

Čelik – Brčanka

RMU Banovići – Mladi Krajišnik

Rudar Sport – Jedinstvo

Play OFF – Orlovi

Sloboda – Željezničar

(Slobodna je ekipa Trebinje 03)

U narednom 2.kolu, podmlađena ekipa KŽK Čelik biće domaćin ekipi ŽKK Brčanka iz Brčkog.

Biće to povratak ženske košarke u grad. Ekipu vodi Almir Šišić, nekadašnji pomoćnik Slobodana Kecmana, a podmlađenu ekipi Čelika predvode iskusne Ćorović, Halimić i Kovačević. Ostatak rostera su djevojčice od 2000.-2004.godište i one čine sigurno najmlađu ekipu u 1.Ligi BiH. Ciljevi kluba se svode na opstanak u najvećem rangu takmičenja, te afirmacija ove mlade ekipe.

– Očekujemo pomoć publike i društvene zajednice u cjelosti  na ostvarenju  ovih ciljeva, želimo da naše djevojčice u naredne 4 godine dožive apsolutnu afirmaciju, te za 4 godine vrate titulu  u Zenicu.

Takođe kadetska ekipa, od kojih je 8 igračica u prvom timu, predstavljaće naš klub  u kadetskom prvenstvu (Liga za mlade), gdje očekujemo  plasman u sam vrh ovog takmičenja-, kažu u KŽK Čelik.

Iz KŽK Čelik pozivaju publiku da dođe u što većem broju  u subotu 10.11.2018 god. u Arenu Husejin Smajlović i podrži njihov tim.

E.Imamović

Foto arhiva/ TuzlaLive.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno