Info

Odigrano 4.kolo Druge lige FBiH Centar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga liga FBiH – grupa Centar. Odigrano 4.kolo. Remi zeničkog Rudara i Usore na Kamberovićima. Proteklog vikenda (05.09.2015.g.) odigrane su utakmice 4.kola u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, grupa „Centar“, sezona 2015/2016. Ovu ligu čini 15 klubova.
U ovom kolu domaći su zabilježili 3 pobjede, gosti jednu, a 3 susreta su završena neriješeno po 1:1.
Nakon 4.kola lider na tabeli je tešanjski TOŠK, koji je pobjedom nad Natronom na Gradskom stadionu u Maglaju, zadržao maksimalan učinak od 4 pobjede u 4 utakmice (12 bodova) i usamljena je na čelu drugoligaške tabele FBiH, grupa Centar. Pred TOŠK-om je derbi u idućem kolu protiv Ilijaša u Tešnju.
Drugi na tabeli je Radnik iz Hadžića sa 10, a treći Bosna Sema sa 9 bodova. Na četvrtom i petom mjestu su Ilijaš i Mladost iz Župče sa po 7 bodova.
Posljednih 5 mjesta na tabeli zauzimaju Krivaja i dva Rudara, zenički i brezanski, sa po jednim bodom (obje ekipe Rudara imaju po utakmicu manje, nap.a.), te Žepče i Natron po 3 boda.
Zenički Rudar u narednom kolu gostuje u Zavidovićima kod ekipe Krivaje. Obje ekipe su bez pobjede i sa po jednim osvojenim bodom.

Donosimo rezultate 4.kola:
Rudar (Z) – Usora 1:1
Natron – TOŠK 0:1
Žepče – Mladost 3:1
Borac – Krivaja 4:0
Pobjeda – Famos 1:1
Ilijaš – Radnik 1:1
Azot – Bosna Sema 2:0
U 4.kolu slobodna je bila ekipa Rudar iz Breze, jer je ekipa Drine, prvak Bosansko – podrinjskog kantona, odustala je od takmičenja, pa je liga i ove godine „krnja” i broji 15 klubova.

Parovi 5.kola (12./13.09.2015.god. u 16h):
Krivaja – Rudar (Z)
TOŠK – Ilijaš
Mladost – Natron
Bosna Sema – Pobjeda
Usora – Rudar (B)
Famos – Borac
Radnik – Azot
(Slobodna je ekipa Žepča)

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno