Košarka

Odigrano 14. kolo bh. košarkaške lige za žene – Pobjede favorita

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrano 14. kolo bh. košarkaške lige za žene – Pobjede favorita – Odigrano je pet utakmica 14.kola bh. košarkaške lige za žene, jedna utakmica nije odigrana (KK Jumper – ŽKK Rudar Sport) i registrovana je službenim rezultatom 20:0. Utakmice su igrane bez prisustva gledalaca zbog trenutne epidemiološke situacije i pandemije sa koronavirusom, COVID-19, u cijelom svijetu.

U pet odigranih utakmica domaće ekipe ostvarile su dvije, a gostujuće tri pobjede.

Rezultati 14.kola:

Igman – Orlovi 45:84

Jedinstvo Dženex – Feniks 57:66

Konjic – RMU Banovići  65:71

Mladi Krajišnik – Brčanka  93:61

„Leotar 03“ – Čelik  68:54

Jumper – Rudar Sport 20:0 (reg. službenim rezultatom)

(Slobodna je bila ekipa Play Off)

Tabela:

 

U proteklom 14.kolu košarkašice Čelika bile su na gostovanju kod ekipe „Leotar 03“ u Trebinju i doživjele su poraz od 68:54. O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/foto-poraz-kosarkasica-celika-od-leotara-u-trebinju/ .

Mlađi zenički ligaš, debitant u ligi, KK Jumper, u proteklom 14.kolu trebao je biti domaćin danas, 11.1.2021. godine u 15 sati ekipi ŽKK Rudar Sport iz Ugljevika, ali su obavješteni da gošće neće doputovati zbog neizmirenih dugovanja prema ksbih.

Tim povodom, iz Biltena broj 14 citiram neke od Odluka:

1.Ekipa ŽKK Rudar Sport nije izmirila svoje obaveze na ime kotizacije za prvi dio Lige, te se isključuje iz takmičenja – Član 59.H.

  1. Utakmica br. 95 KK Jumper – ŽKK Rudar Sport se registruje rezultatom 20:0 u korist ekipe KK Jumper i ekipa ŽKK Rudar Sport ne dobiva bod za neodigranu utakmicu – Član 59.H, što je pored ranije registrovane utakmice XI kola Igman – Rudar Sport službenim rezultatom, druga utakmica ovog kluba.

KŽK Čelik je sada na omjeru od sedam pobjeda i pet poraza, a bile su slobodne u 6.kolu, četvrto mjesto na tabeli, a KK Jumper ima dvije pobjede i devet poraza, bili su slobodni u 11.kolu.

Parovi 15.kola:

Čelik – Mladi Krajišnik

Brčanka – Jumper

Igman – Play Off

Orlovi – „Leotar 03“

Feniks – Konjic

(Slobodna ekipa RMU Banovići)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno