Zenica

Odgovor gradonačelnika Zenice na saopćenje Porezne uprave FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odgovor gradonačelnika Zenice na saopćenje Porezne uprave FBiH – Gdje je to Porezna uprava FBiH uradila nešto slično kao u Zenicatransu i Zenici?

U cilju istinitog i objektivnog informisanja javnosti, a posebno građana Zenice, Gradska uprava i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u cijelosti kao netačne, zlonamjerne i stranački obojene odbacuju informacije koje je danas u vidu saopćenja za javnost plasirala Porezna uprava FBiH.

“Pozivamo direktora Porezne uprave FBiH i direktora Kantonalnog poreznog ureda Zenica da građanima dokažu svoju profesionalnost tako što će pojasniti, zbog čega Javno komunalno preduzeće “Zenicatrans – prevoz putnika” d.d. Zenica nisu blokirali 2008., 2009., 2010., 2011., 2012., 2013., 2014., 2015. i 2016. godine, nego su to prvi put uradili kada je u Zenici za gradonačelnika izabran nezavisni kandidat, gospodin Fuad Kasumović?

Od Porezne uprave FBiH i Kantonalnog poreznog ureda Zenica koji tvrde da su profesionalni, a svojim radom u praksi pokazuju da rade po stranačkoj direktivi, tražimo odgovor na pitanje: Zašto se dugovi Zenicatransa nisu naplaćivali punih devet godina, tj. u vrijeme kada su nastali?

Gospodo, direktori Porezne uprave FBiH, podsjećamo vas da na te funkcije niste došli voljom naroda ili po preporuci MMF-a ili Svjetske banke već vas je postavila SDA, građanima Zenice pokažite samo još jedan primjer u BiH, gdje “država ide na državu”. Odgovorite građanima, gdje je to Porezna uprava FBiH napravila i blokirala nešto slično ovome što radi JKP “Zenicatrans” i Gradu Zenica?

Prestanite obmanjivati javnost jer Grad Zenica niti je kupio, niti mu je Autobuska stanica poklonjena. Pravo raspolaganja nad istom preuzeto je pravno valjanim poslom. Istovremeno upozoravamo i vas i javnost, kako su Gradska uprava i gradonačelnik Zenice u posljednje vrijeme zaprimili veći broj pritužbi privrednika, koji sumnjaju da inspektori Porezne uprave FBiH ciljano posjećuju upravo preduzeća čije uprave i vlasnici nisu bliske SDA.

Građanima Bosne i Hercegovine i našoj državi potrebne su jake državne, a ne stranačke institucije, te vas i ovom prilikom molimo da javnost obavijestite koliko miliona ili milijardi su državi BiH dužne kladionice! Kako vam je poznato, neradom Porezne uprave FBiH po stranačkim instrukcijama, Grad Zenica i građani su oštećeni za milionske iznose koje od kladionica niste naplatiti za takse.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno