Info

Odgođeni najavljeni protesti penzionera

Odgođeni najavljeni protesti penzionera – U Sarajevu je održana Skupština penzionera, na kojoj je dogovoreno da se protesti najavljeni za 14. septembar odgađaju.

Penzioneri su na sastanku sa predstavnicima federalne vlade usaglasili stavove, što je dovoljan razlog za odgodu protesta. Tako je obećano povećanje penzija, ali tek sa donošenjem novog zakona o PIO-u, koji nije upućen u parlamentranu proceduru. Tako bi trebale biti povećane penzije za 10 posto onima koji su se penzionisali do 1998. godine, ali i za 5 posto penzionisanim od 1998. do 2008. godine.

Također, je dogovoreno da niko u Federaciji ne može imati veću penziju od plate, te da se pokuša smanjiti odnos najviše i najniže penzije. No, kako su rekli, ako im penzije koje će biti 5. oktobra, ne pokažu da je Vlada ispoštovala njihove zahtjeve, protesti će biti održani 25. oktobra.

rtvze.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem