Ostali sportovi

Odbojkašice Željezare bez plasmana u Superligu FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odbojkašice Željezare bez plasmana u Superligu FBiH- Nakon dvije finalne utakmice sa ekipom ŽOK Mikasa iz Tuzle, odbojkašice ŽOK Željezare Zenica nisu uspjele da se plasiraju u Superligu Federacije BiH.

Inače, ŽOK Željezara je bila prvoplasirana ekipa Prve ženske odbojkaške lige Federacije BiH, grupa Jug, a ŽOK Mikasa prvak grupe Sjever.

U prvoj utakmici, prije sedam dana u Tuzli, odbojkašice Mikase pobjedile su Željezaru Zenica sa 3:0 u setovima (25:17),  (25:13), (25:20); 75 : 50, dok su, juče u Zenici, Tuzlanke ponovo ostvarile pobjedu od 2:3

(19 : 25), (26 : 24), (28 : 30), (26 : 24), (11 : 15); 110 : 118;

Za ŽOK Željezaru, u protekloj sezoni, su igrale: Zerina Šogolj (kapiten), Elena Križanac, Adna Šarić, Mirna Jovanović, Ana Marija Topalović, Lea Balta, Ana Bilić, Marija Bilić, Selma Hodžić, Elma Terzić, Lamija Čolaković, pod vođstvom trenera Sulje Hercega i upravom Senada Čerimović i Fahrudin Čerimović.

U protekloj sezoni ekipa Željezare Zenica odigrala je odlično u Prvoj ligi Federacije BIH, grupa Jug, gdje je bila ubjedljivo prva sa 14 pobjeda sa 3:0 i samo jednim ligaškim porazom. Nažalost, zaustavljene su na putu u Superligu FBiH.

Nakon prve utakmice u Tuzli, trener Suljo Herceg nije bio zadovoljan suđenjem konstatujući u svojoj izjavi za Zenicainfo: „Sudija je profesionalno izbacio ekipu iz ritma i mi smo izgubili 3:0 u Tuzli“.

Nakon jučerašnje utakmice, na oficijelnoj facebook stranici ŽOK Željezara, između ostalog, saopštavaju:

-Jučer je u Zenici odigran pravi derbi kakav su zaslužile obje ekipe, sjajne ekipe, po kvaliteti iste, koje pripadaju Superligi.  Naše djevojke su u dvorani Prve gimnazije izgubile rezultatom 2:3 od gostujuće ekipe ŽOK MIKASA iz Tuzle. Nažalost, ovom utakmicom se opraštamo od ulaska u Superligu OSFBIH.

Razočarani jesmo, da poslije 15 odigranih utakmica, od kojih 14 sa pobjedom 3:0, nismo mogli svojom igrom na pošten način ispasti ili ući u viši rang, već smo doživjeli da nam se kreira scenario na terenu na prvoj utakmici. Čestitamo ŽOK MIKASA na zasluženoj pobjedi i želimo im sve najbolje u narednoj sezoni.

A naš Klub nastavlja dalje u borbu za prvo mjesto iduće sezone… VI STE NAŠE ŠAMPIONKE!

U klubu se nadaju da će Grad Zenica prepoznati i znati nagraditi trud u budućnosti i velike rezultate ŽOK Željezare Zenica i afirmaciju Zenice kroz sport.

E.Imamović

Foto ŽOK Željezara

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno