Ostali sportovi

Naredne subote u Zenici 22. tradicionalni Međunarodni uskrsni šahovski turnir „Zenica 2021“

Naredne subote u Zenici 22. tradicionalni Međunarodni uskrsni šahovski turnir „Zenica 2021“- U organizaciji Šahovskog kluba „Napredak“ iz Zenice, naredne subote 17. 4. 2021.godine, održat će se 22.tradicionalni Međunarodni uskrsni šahovski turnir „Zenica 2021“.

Turnir će se održati u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ u Zenici sa početkom u 10 sati.

Do danas na listi prijavljenih nalazi se ukupno 50 igrača, među kojima su jedan velemajstor (GM), četiri internacionalna majstora (IM) i tri FIDE majstora (FM).

Turnir će se igrati po Švicarskom sistemu, FIDE varijanta u 9 kola, kompjutersko parovanje. Tempo igre od 12 minuta plus tri sekunde po takmičaru do kraja partije na pad zastavice, uz primjenu pravilnika FIDE za partije sa ubrzanim tempom. Turnir će se rejtingovati kod FIDE.

Ukupni nagradni fond je 2.800,00 KM i biće podijeljen na 12 prvoplasiranih šahista za redovne i specijalne nagrade. Specijalne nagrade su za najuspješnije igrače do 2.000 ELO poena, do 2200 ELO, kao i za najboljeg juniora (od 2003.god.), najuspješniju šahistkinju i najboljeg igrača iz šahovskog kluba „Napredak“ Zenica.

Direktor turnira je Darko Popović, glavni sudija IA Miro Marjanović i sudija Darko Jozić.

-Tokom takmičenja sprovoditi će se neophodne epidemiološke mjere shodno preporukama Kriznih štabova Kantona i Federacije BiH i to: fizička distanca, nošenje zaštitne maske, dovoljna količina sredstava za dezinfekciju i mjerenje temperature -, saopštavaju u Raspisu ovog turnira.

E.Imamović

Foto arhiva

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem