Ostali sportovi

Odbojka: Ove subote dupli program u Prvoj gimnaziji, OK Čelik-R gostuje u Bihaću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda sve tri zeničke odbojkaške ekipe, ŽOK Željezara, OK Čelik-R i OK Block Out, igraju svoje utakmice u drugom dijelu sezone u ligama Federacije BiH.

U Prvoj ligi FBiH, grupa Jug, veoma uspješno nastupa i zenička ekipa ŽOK Željezara, u Superligi FBiH za žene, nastupa OK Čelik-R, te u Superligi FBiH za muškarce, nastupa OK „Block Out“.

Ove subote, 26.2. od 15 sati u zeničkoj Prvoj gimnaziji, lider na tabeli, ŽOK Željezara je domaćin u 13.kolu Prve lige FBiH, grupa Jug, ekipi OK Delminium iz Tomislavgrada.

ŽOK Željezara je prva na tabeli sa omjerom od 11 pobjeda i jednim porazom, 33 boda. Ekipa Delminium  je na omjeru od 0/12, dva boda.

Iz ŽOK Željezara najavljuju da će u ovom meču malo starije seniorke odmoriti, a pružiti priliku mlađim igračicama da steknu iskustvo. Očekuju da nova tri boda ostanu u Zenici i liderska pozicija na tabeli.

Odbojkaši OK Block Out nastupaju u Superligi FBiH za muškarce. Ove subote od 17,30 sati u Prvoj gimnaziji u 12.kolu su domaćini ekipi OK Krivaja iz Zavidovića.

Zenički odbojkaši su na šestom mjestu sa omjerom od tri pobjede, osam poraza i devet bodova.

OK Krivaja ima omjer od pet pobjeda i šest poraza, peto mjesto sa 15 bodova.

Odbojkašice OK Čelik-R, nastupaju u Superligi FBiH za žene, grupa Sjever. Ove nedjelje, 27.2. od 14,30 sati igraju gostujuću utakmicu iz 15.kola protiv ekipe ŽOK Bihać. Zeničke odbojkašice su na omjeru od 2/12, šest bodova i deveto mjesto na tabeli. Bihać je posljednji, 10. na tabeli sa omjerom 1/13, dva boda.

E.Imamović

Foto arhiva/plakat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno