Posuđeno

Odbijen zahtjev za održavanje Humanitarnog Bazara za Palestinu – objavljen i razlog koji joj je saopćen iz Gradske uprave

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedna od organizatorica najavljenog Humanitarnog bazara za Palestinu, naša sugrađanka Adla Abazović objavila je da se Humanitarni bazar, predviđen za subotu – ODGAĐA – te u postu kojeg prenosimo, pojasnila razloge – status prenosimo u cijelosti

-Kao nosilac projekta donatorskog bazara “Voljenoj Palestini od Zenice”, obavještavam građanstvo Zenice i regije, te sve poslovne saradnike i donatore ovog projekta, da se Bazar, koji se trebao realizovati u subotu, 16. 12. 2023. godine u periodu od 9:00 do 21:00 sat, na Trgu Alije Izetbegovića NEĆE ODRŽATI!!! Nakon uredno prijavljenog opisa projekta i predatog na Protokol Gradske uprave, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, kontaktirali su me nakon nekoliko već odrađenih poziva uposlenici Službe za urbanizam Grada Zenica i saopćili razlog odbijenog zahtjeva.

Kao razlog navode: ADVENTSKI PROGRAM NA TRGU ALIJE IZETBEGOVIĆA U ZENICI, UZ DOČEK NOVE GODINE SA MARIJOM ŠERIFOVIĆ (čiji su sadržaji počeli 15. 12. 2023. godine).

Kao nosilac projekta, zahtjevala sam da se pozicija Bazara pomjeri u bilo kojem dijelu Trga Alije Izetbegovića (u Trg potpada sve od kružnog toka do Kamenog mosta), no i taj zahtjev su odbili. S velikim razočarenjem (najviše zbog razloga koji se navodi zašto bazar ne može biti realizovan), te dodatnim bolom na sav onaj koji proživljavam (sigurno ne sama) zbog situacije u Palestini, trudim se emociju obuzdati i ne dozvoliti joj da eskalira, te vam se izvinjavam zbog eventualnih planova koje ću okeanu ljudi pomjeriti.

Ovo je trebala da bude jedna od najljepših priča koje je Zenica ispričala u okviru humanitarnih projekata, a ja kao neko ko je svoje tijelo, život, vrijeme i šta sve ne, dalo za bezbroj istih, kao i društveno-korisnog rada, bez da sam od toga imala ijedan pfening zarade, zauzvrat dobijem ovo. Ne boli mene to što su ONI odbili mene i ekipu koja je odlučila uraditi ovaj veliki projekt, mene boli što je doček Nove godine uz ostale sadržaje, važniji od svjetskog genocida koji nam se pred očima dešava, važniji od blizu 20.000 ubijenih, od toga skoro 10.000 djece, važniji od 50.000 povrijeđenih i miliona raseljenih. To mene boli!

Iz Službe su ponudili opciju pomjeranja istog za kraj januara, no o tome ćemo mi kao ekipa odlučiti i javnost obavijestiti, a do tada uživajmo uz igru i zabavu, te brojne sadržaje ove zime, do toga nam je! Hvala vam na ogromnoj podršci koja je došla iz cijele Bosne i Hercegovine, hvala vam na divnim detaljima s kojima ste htjeli sudjelovati, hvala vam što niste zaboravili, voljenu nam Palestinu!
‼️‼️ VELIKA MOLBA ‼️‼️ Molim vas da ovaj status PODIJELITE na što više strana da bi osobe iz cijele BiH koje su htjele u istom sudjelovati, lično doći, te ga i dalje najavljivati, na vrijeme dobili potrebne informacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno