Zenica

Od subote novi asfalt u Štrosmajerovoj i Gornjozeničkoj ulici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem nastavlja kontinuirana ulaganja na poboljšanju uslova života svih građana o čemu svjedoče i radovi u Štrosmajerovoj i Gornjozeničkoj ulici.

Naime, protekle sedmice završeni su radovi na asfaltiranju pješačkih staza duž ulice Štrosmajerova, dok su jučer završeni radovi na ugradnji prvog sloja asfalta.

Prema riječima Armina Kurtagića, Stručnog savjetnika za puteve u Službi za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove, danas je planirana ugradnja prvog sloja asfalta u ulici Gornjozenička.

“Nakon toga pristupit će se asfaltiranju pješačkih staza u ulici Gornjozenička, te ugradnji drugog sloja asfalta na saobraćajnici. Paralelno sa navedneim radovima, u ulici Štrosmajerova vršit će se pripremni radovi za ugradnju završnog sloja asfalta, te se očekuje da radovi na predmetnim ulicama u potpunosti budu okončani do subote”, kaže Kurtagić.

Po okončanju navedenih radova pristupit će se realizaciji ugovorenih radova u ulici Armije BiH, što je još jedan od pokazatelja apsolutne opredijeljenosti Gradske uprave Zenica na unapređenju infrastrukture u svim dijelovima grada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno