Rukomet

Od ovog petka do nedjelje 14. Međunarodni rukometni turnir prijateljstva Zenica 2024

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 12. do 14.januara 2024.godine, Škola rukometa Čelik Junior, je domaćin i organizator 14. Međunarodnog „Zenica Handball cupa 2024“ koji će se održati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“.

Na turniru će učestvovati 30 ekipa sa oko 400 učesnika. Igra se  u tri kategorije dječaka 2008, 2010 i 2012. godište, te dvije kategorije djevojčica rođenih  2008. i  2010. godine. Osim timova iz naše zemlje igraju i gosti iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Od domaćih ekipa na listi učesnika su: Velež, Bosna Ekoenergija,

Izviđač, Krivaja i drugi. Na turniru prijateljstva nastupiće i stalni gosti Metković, Sloga Kraljevo.

Trodnevni praznik rukometa otvoriće  danas, u poslijepodnevnim satima, domaćin Čelik junior i Bosna Ekoenergija iz Visokog. Drugog dana takmičenja počinju u 8 sati, dok je završnica u nedjelju 14.januara, takođe, od 8 sati. Finalni susreti  igraju se od 14,45 minuta u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“.

Međunarodni Handball cup je ujedno i uvertira za programske i takmičarske aktivnosti ŠR Čelik Junior u 2024 godini. Najveći izazov je svakako sačuvati lidersku poziciju na tabeli u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, te izboriti plasman u viši rang takmičenja.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno