Ostali sportovi

Od ovog četvrtka počinje Evropsko prvenstvo u odbojci za žene, nastupa i bh. reprezentacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od ovog četvrtka počinje Evropsko prvenstvo u odbojci za žene, nastupa i bh. reprezentacija- Evropsko prvenstvo u odbojci za žene bit će održano od 18. augusta do 4. septembra 2021.godine u Beogradu (Srbija). Ovo je prvi put u historiji da selekcija Bosne i Hercegovine učestvuje na ovom takmičenju, što još jednom potvrđuje ogroman uspjeh bh. odbojkašica. Prvu utakmicu igrat će 19. augusta protiv reprezentacije Srbije. Nakon toga slijede mečevi s odbojkašicama Azerbejdžana, Francuske, Belgije i Rusije.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice, održava se u beogradskoj “Štark areni” i najveći je sportski događaj ove godine u srpskoj prestonici. Odbojkašice Srbije na ovom takmičenju žele da osvoje treće uzastopno zlato i ostvare istorijski uspeh, koji je pošao za rukom još samo reprezentaciji Rusije (i SSSR-a).

Beograd i “Štark Arena” biće domaćini reprezentacijama Srbije, Bosne i Hercegovine, Azerbejdžana, Rusije, Belgije i Francuske u okviru grupne faze takmičenja, a za utakmice osmine finala, četvrtfinala, polufinala i finala, u Beograd će pristizati i ostale, najbolje odbojkaške reprezentacije Starog kontinenta (iz Bugarske-Kluž, Hrvatske-Zadat i Rumunije-Kluž, nap.a.).

Naše najbolje odbojkašice su održale pripreme na Ilidži pod nadzorom stručnog štaba, te će se zaputiti ka Beogradu gdje će pokušati u grupi A izboriti plasman u knock-out fazu Evropskog prvenstva.

Na jučerašnjoj press konferenciji, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, istakao je da je došlo vrijeme za nastup reprezentacije na Evropskom prvenstvu i krunisanje sjajnog rada ove generacije na čelu sa selektorom Stevanom Ljubičićem.

Armin Dervišević, prvi pomoćnik selektora Ljubičića, napomenuo je da ovaj uspjeh nije došao preko noći.

-Pripreme su trajale skoro cijelo ljeto, tako da su ove djevojke zaslužile da se nađu na Evropskom prvenstvu. Pored toga smo osvojili Srebrenu ligu, gdje nas sljedeće godine očekuje nastup u Zlatnoj ligi. Na pripremama smo imali sve uslove potrebne za pripreme. Nadamo se da kao debitanti možemo da napravimo neko iznenađenje, a zašto ne, i da se plasiramo u drugi krug -, kazao je Dervišević.

Kapitenka reprezentacije BiH Edina Begić je kazala da je atmosfera među djevojkama dobra, dodajući da imaju kvalitet i pozitivnu energiju. Napomenula je da im je grupa jako teška te da će imati priliku igrati s reprezentacijama koje su već godinama dominantne na evropskoj sceni.

-Ali mi želimo i imamo volju da tražimo naše šanse protiv bilo koje reprezentacije. Iskreno se nadam da ćemo nas i našu državu predstaviti u najboljem svjetlu..Svi smo svjesni na kojem nivou se nalaze reprezentacije Srbije, te Rusije. Međutim, imamo i mi svoje kvalitete i ne trebamo da se predajemo ni u jednom trenutku koja god reprezentacija stoji sa druge strane -, istakla je kapitenka Begić.

Iz zeničkog OK „Čelik-R“ su poručile našim igračicama:

-Našim reprezentativkama želimo sreću na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se igra u Beogradu. Vi ste već odradile ogroman posao, ponosni smo na Vas! Pokažite svima koliko srce ima ova naša mala Bosna i Hercegovina! Sretno -, kazali su ukratko iz OK „Čelik-R“ Zenica.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno