Info

Od jeseni Facebook uvodi opciju za isključivanje političkih oglasa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od jeseni Facebook uvodi opciju za isključivanje političkih oglasa – Mark Zuckerberg, čelni čovjek Facebooka, izjavio je da će korisnici ove društvene mreže moći isključiti političke oglase na društvenoj mreži uoči izbora u SAD-u koji su predviđeni za ovu godinu.

Facebook se već neko vrijeme susreće s teškim kritikama zbog dopuštanja političkih oglasa kreiranih od internetskih botova. Društvena platforma Twitter, jedan od glavnih rivala Facebooka, zabranila je političko oglašavanje prošlog oktobra.

“Suosjećamo se s onima koji su već donijeli svoju odluku o tome za koga će glasati na predstojećim izborima i koji jedva čekaju da se ovaj kompletan proces završi, pa smo odlučili uvesti i mogućnost isključenja političkih oglasa”, istakao je Zuckerberg.

Facebook i njegova podružnica Instagram omogućit će korisnicima da isključe političke oglase kada se pojave ili da ih jednostavno blokiraju u postavkama. Korisnici koji su isključili političke oglase također će moći blokirati ih ako se budu i dalje prikazivali, piše BBC.

Iz navedene kompanije su saopćili kako planiraju ovu značajku učiniti dostupnom svim američkim korisnicima u toku sljedećih nekoliko sedmica, a bit će dostupna i u drugim zemljama od ove jeseni.

Izvor: radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno