Info

OD DECEMBRA VOZOM IZ SARAJEVA ZA ZAGREB: Evo koliko će koštati karta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najavljeni međunarodni voz na relaciji Sarajevo – Zagreb, ako se dogovori promet istog, budući da se čeka odgovor Željeznica RS na inicijativu za sastanak koji su predložile Željeznice FBiH, počeo bi saobraćati 11. decembra ove godine. Kazali su ovo za portal Radiosarajevo.ba iz Željeznica FBiH na upit kada bi mogla biti uspostavljena putnička linija Sarajevo-Zagreb-Sarajevo preko Banja Luke, a za koju je ranije bilo najava. Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, prema trenutnoj tarifi, karta u jednom smjeru koštala bi 56,10 KM, a povratna 85,20 KM.

“Ponovnom uspostavljanju ovog vlaka, prethodilo bi ponovno povezivanje Sarajeva i Banja Luke o čemu pregovaramo s Upravom Željeznica RS”, potvrđeno je. Kada je u pitanju uspostavljanje sezonskog putničkog voza Sarajevo-Ploče-Sarajevo koji je saobraćao u periodu od 01. jula do 11. septembra, on je “u potpunosti opravdao očekivanja Željeznica FBiH”.

“Ovaj voz je saobraćao samo petkom, subotom i nedjeljom (ukupno 11 vikenda, odnosno, 33 dana) i za to vrijeme na spomenutoj relaciji prevezeno je 4.666 putnika. Cijena karte u jednom pravcu iznosila je 25 KM, a cijena povratne karte koja je važila mjesec dana iznosila je 41,40 KM. Zbog velikog zanimanja putnika u sastav voza na relaciji Sarajevo-Ploče redovno su bile uvrštene dvije Talgo garniture s 472 mjesta za sjedenje. Iskazano zanimanje putnika za vožnju na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo najbolji je pokazatelj da bi ova linija i ubuduće trebala saobraćati”, kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz ovog preduzeća.

Iznijeli su podatke kako su tokom prvih osam mjeseci ove godine, Željeznice FBiH prevezle 239.000 putnika, što je za 150 posto više u odnosu na isti period 2021. godine i 5.352.490,24 tona robe, što je za 0,11 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Također, povećanje broja putnika zabilježeno je u svim željezničkim pravcima (Čapljina-Sarajevo-Čapljina, Konjic-Sarajevo-Konjic, Pazarić-Sarajevo-Pazarić, Sarajevo –Maglaj-Sarajevo, Sarajevo-Visoko- Sarajevo, Sarajevo – Zenica-Sarajevo). Jedan od razloga za povećanje ovolikog broja prevezenih putnika je taj što su putnici prepoznali kvalitetu usluge koju nudimo, pa su se počeli vraćati željeznicama kao najkvalitetnijem, ekonomski najisplativijem i najsigurnijem obliku prijevoza.

“Pored kvalitetne usluge, Željeznice FBiH osigurale su svojim putnicima povlastice na kupovinu karte u iznosu od 30 posto (studenti, penzioneri, novinari) i od 50 posto (djeca između 4 i 12 godina, slijepa lica i njihovi pratitelji)”, naglašavaju iz Željeznica FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno