Ostali sportovi

Od četvrtka 24. pojedinačno Prvenstvo ŠS Federacije BiH u šahu za kadete i juniore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od četvrtka 24. pojedinačno Prvenstvo ŠS Federacije BiH u šahu za kadete i juniore – Od ovog četvrtka, 24.04. do 22.04.2018.godine u Kulen Vakufu održat će se 24. Pojedinačno otvoreno kadetsko prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH za 2018. godinu kategorije do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina, te juniorsko prvenstvo ŠSFBiH (do 20 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizator je ŠSFBiH, tehnički organizator je ŠK „Bihać“, iz Bihaća, suorganizator ŠS Unsko-sanskog kantona.

Među učesnicima se nalaze i mladi šahisti zeničkog ŠK Čelik. U konkurenciji djevojčica nastupiće Lorena Čerkez (Ž-10) i Lana Zakić (Ž-12).

Kod dječaka prijavljeni su Nermin Hatimović (M-8), Bečić Orhan i Rayan Kapetanović (M-10), Edvin Bešlić i Anes Hadžić (M-12).
U kategoriji M-16 nastupiće Orhan Mehić i Nedim Šestić, a u M-18 Dino Marković i Evel Karalić.

Pobjednici po kategorijama osvajaju titule prvaka ŠSFBiH. Po tri prvoplasirana iz svake grupe stiču pravo učešća na prvenstvu BiH. Pobjednici osvajaju pehar i diplome ŠSFBiH, dok drugo i treće plasirani diplome.

E.Imamović
Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno