Zenica

Od četvrka u Multiplexu Ekran Zenica prvi međunarodni festival angažovanog filma “UFOL” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od četvrka 6. aprila u Multiplexu Ekran Zenica prvi međunarodni festival angažovanog filma “UFOL” Zenica – Velika nam je čast  poželjeti vam dobrodošlicu na prvi  bosanskohercegovački  međunarodni festival  angažovanog filma –  UFOL  u okviru 22. MKM ZENIČKO PROLJEĆE.

Nadamo se da ćete svojim prisustvom uveličati otvorenje festivala koje će biti upriličeno u četvrtak,
06. Aprila,  sa početkom u 20 sati (kino dvorana 2 Multiplex Ekran Zenica)

O FESTIVALU

UFOL (Uzavreli FiLmski Objektiv) osnovan je sa sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije dio uobičajenog kino repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumjevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svijetu, zemlji i regionu.

UFOL ima za cilj decentralizaciju filmske kulture u Bosni i Hercegovini iz administrativnih centara prema drugim gradovima u kojima se filmski ali i drugi  festivalski život odvija periodično ili nikako.  Iz ovog razloga ćemo se potruditi da najbolji filmovi sa našeg festivala po ocjeni publike budu prikazani revijalni i u drugim gradovima i mjestima širom BiH koji nemaju potrebnu infrastrukturu za kino prikazivanje ili ne posjeduju potrebno znanje i iskustvo za organizaciju ovakvih programa.

Uz  podršku Grada Zenica naše prvo izdanje  ćemo realizirati u okviru  22. MKM Zeničko proljeće, a ubijeđeni smo će u narednim godinama MKM Zeničko proljeće i programska cjelina našeg  i vašeg festival  naići na mnogo više razumjevanja za to nadležnih entitetskih i državnih institucija, njihovih komisija i savjeta. Ono što vam obećavamo je da ćemo učiniti najbolje što možemo da postanemo stalno mjesto na mapi domaće, regionalne i međunarodne filmske industrije  za najeminentnije filmske naslove koji se bave aktuelnim društvenim pojavama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno