Zenica

FOTO: U Vranduku Dječiji program zeničke Čimburijade 2017.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Vranduku Dječiji program zeničke Čimburijade 2017. – U organizaciji Foruma građana Zenice danas je u Vranduku, u osnovnoj školi „Ćamil Sijarić“- područna škola Vranduk, održan prigodan kulturno-umjetnički, jedan od segmenata Dječijeg programa Zeničke čimburijade 2017.

Kroz prigodan sadržaj, u kojem su učestvovali gotovo svi učenici ove škole, podijeljen je čimbur i sokovi za sve učenike škole. Gledali smo kratki program, recitacije i učeničke horove sa pjesmama posvećene proljeću.

U manifestaciji je  učestvovala i maskota Zekopak, koji je posebna atrakcija za učenike i koji je djeci dijelio čimbur i osvježavajuće piće, te se fotografisao sa učenicima i drugo.
-Današnji događaj je dio Dječijeg programa koji Forum građana Zenice već 11 godinu zaredom, uz podršku Grada  Zenice, organizuje u okviru zeničke tradicionalne manifestacije Čimburijade. Uobičajeno je da učenici pripreme i izvedu kratki program u sklopu ovog događaja, što je bilo danas i u Vranduku.

Nadamo se da ćete prepoznati našu namjeru da ovaj stari narodni običaj, na jedan prihvatljiv način, približimo našim najmlađim sugrađanima i da ga na taj način sačuvamo od zaborava. Istovremeno, nudeći nove sadržaje, popularišemo među učenicima principe iskonske veze sa prirodom i simbolikom proljeća i jajeta kao sinonimom rađanja i novog početka, – kažu iz Foruma građana Zenica.

Inače, ovaj program odobren od strane Pedagoškog zavoda Zeničko -dobojskog kantona.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno