Ostali sportovi

Od 6. augusta počinje 28. ekipno prvenstvo ŠSFBiH za seniore – Prva “A” liga za 2021.- Na prvenstvu iz Zenice ŠK Čelik i ŠK Napredak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 6. augusta počinje 28. ekipno prvenstvo ŠSFBiH za seniore – Prva “A” liga za 2021.- Na prvenstvu iz Zenice ŠK Čelik i ŠK Napredak- Dvadesetosmo ekipno prvenstvo ŠSFBiH za seniore – Prva “A” liga za 2021.godinu održat će se u periodu od 06.08. do 11.08.2021. godine u Mostaru. Organizator prvenstva je ŠSFBiH, tehnički organizator je Šahovski klub „Mostar“. Domaćin prvenstva je Studentski hotel u Mostaru.

Pravo nastupa ima 10 ekipa među kojima su i dva zenička kluba ŠK “Čelik” i ŠK “Preporod”.

To su sljedeće ekipe: ŠK “Čelik” iz Zenice, ŠK “Igman” iz Konjica, OŠK “Živinice” iz Živinica, ŠK „Srebrenik“ iz Srebrenika, ŠK „Cazin“ iz Cazina, ŠK „Preporod“ iz Zenice, ŠK “Brčko” iz Brčko distrikta, ŠK „Gračanica“ iz Gračanice, ŠK “Mladost-Imel” iz Gnojnice i ŠK “Živinice iz Živinica.

-Ove godine ŠK“Preporod” ide sa ambicijama da ostane u Prvoj A ligi pošto je konkurencija veoma jaka. Glavni favoriti za najviši plasman su šahovski klubovi “Čelik” i “Igman” iz Konjica. Oni će biti glavni konkurenti za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu, a ova godina nam je najteža što se tiče finansija. Zbog toga su i naše ambicije ostanak u Prvoj ligi, a nadam se da ćemo uspješno preći sve prepreke i postići dobar rezultat -, izjavio je za Zenicainfo pred odlazak u Mostar, šahista i kapiten ŠK “Preporod”, Dino Marković.

Prema najavama, Šahovski klub “Preporod” će nastupiti u sastavu: šahistkinja fidemajstor iz Turske Buze Naz Kočjigit koja je i prošle godine igrala za “Preporod”. Na drugoj ploči je kapiten Dino Marković, a za “Preporod” igraju još: Jasmin Beširević, Latif Hadžić, Halid Bajramović i Vahdet Patković.

Prvenstvo će se igrati po Bergerovom sistemu od devet kola uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu

partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu počevši od prvog).

Pobjednik Prve “A” lige ulazi u Premijer ligu BiH, a prve tri ekipe dobijaju pehar, medalje i diplome.

Pobjednik Prve “A” lige ulazi u Premijer ligu BiH a prve tri ekipe dobivaju pehar, medalje i diplome;

Ispadanje iz Prve “A” lige u Prvu „B“ ligu zavisiće od broja ekipa ŠSFBiH koje ispadnu iz Premijer lige BiH. Prvenstvo će suditi dvojica sudija. Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni FIDE za obračun rejtinga.

Direktor prvenstva je gdin Ekrem Koso, glavni sudija IA Bajro Obuća.

U prostoru za igru strogo će se poštovati naredbe Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Kriznog štaba Federacije BiH i Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona vezane za epidemiju COVID-19.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno