Info

Od 1. juna Njemačka relaksira uslove za ulazak u državu, ukida se pravilo 3G

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 1. juna Njemačka relaksira uslove za ulazak u državu, ukida se pravilo 3G- Njemačka će od 1. juna ove godine olakšati pravila za ulazak u zemlju koja su uvedena zbog koronavirusa.

Prema odluci Ministarstva zdravlja, za ulazak u Njemačku više neće biti potrebna potvrda o vakcinaciji, negativan test ili dokaz o prebolovanom covid-19,

“Mi ćemo suspendovati 3G pravilo o ulasku do kraja augusta,” rekao je ministar zdravlja Karl Lauterbach, prenosi Reuters.

Nova pravila tek treba da dobiju odluku vlade u srijedu. Također bi trebale biti priznate sve vakcine protiv covid-19 koje je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija, čak i ako ih ne odobri Evropska unija, izvijestio je Funke.

Broj zaraženih koronavirusom u Njemačkoj opada, a Institut Robert Koch registrovao je u utorak 64.437 novih infekcija, što je za 21.815 manje nego prije sedam dana.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno