Info

Od 1. decembra: Građani BiH u Makedoniju samo s ličnom kartom

Od 1. decembra: Građani BiH u Makedoniju samo s ličnom kartom – Građani Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije od sutra, 1. decembra, granične prelaze dvije zemalje moći će prelaziti sa ličnim kartama

Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije o uslovima putovanja državljana dvije zemlje, koji su potpisali ministri inostranih poslova BiH i Republike Makedonije Igor Crnadak i Nikola Dimitrov 12. marta 2018. godine, stupa na snagu sutra, 1. decembra 2018. godine.

Sporazumom je regulisano da će stupiti na snagu 30 dana nakon prijema posljednjeg pismenog obavještenja da su ispunjene unutrašnje zakonske procedure za stupanje Sporazuma na snagu.

Poslednja notifikacija Ministarstva inostranih poslova BiH primljena u ambasadi Republike Makedonije 23. oktobra 2018. godine, te je kao datum stupanja Sporazuma na snagu utvrđen je 1. decembar 2018. godine.

radiosarajevo.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: