Zenica

“Očistimo grad za jedan dan” u subotu u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Očistimo grad za jedan dan” u subotu u Zenici- Pod sloganom Očistimo grad za jedan dan za sutra je u Zenici najavljena akcija vise od 600 volontera okupljenih oko neformalne grupe Rijeke BiH #Budi promjena.

Uz Safeta Kubata, glavnog organizatora i implementatora projekta, stoje i brojne prijateljske organizacije: Eko forum, US fokus, SRK Tvrđava, Selmina raja, UGSR Bistro, Eko Tvrtkovac, Eko- sekcija obdaništa Sinbibad, plesni studio Shadows-Shera, Izviđači Nemila, PD Željezara Zenica, Eko fond Orahovica, PD Bistrica, SRK Bosna i KUD Mošćanica. Projekat od velikog značaja za ekologiju podržala je i Služba za ekologiju i komunalne poslove Grada a pokrovitelj je I-platforma/I-dijaspora.

U devet regija organizacioni odbori zajedno sa učesnicima u jutarnjim satima planiraju očistiti ulice, parkove, oblale rijeke i potoke. Nakon odlaganja otpada u kontenjere raspoređene po zonama, isti će biti biti odvežen na regionalnu deponiju Mošćanica.

Planirane aktivnosti počinju u 08:00h.

Naredna faza projekta je organizovani odlazak učesnika na obližnju planinu Smetovi gdje će uslijediti jedinstvena zajednička akcija čišćenja ove poznatog zeničkog odmarališta. Nakon odlaganja otpada, uslijedit će i sportsko-rekreativni turniri za sve prisutne ali i upriličen zajednički ručak.

Proteklih dana na lokacijama širom grada postavljeni su reklamni panoi sa jasnim porukama o važnosti očuvanja naše životne sredine.

Aktivisti grupe Rijeke BiH #Budi promjena pozivaju sve Zeničane da se odazovu akciji i svojim učešćem pomognu da njihov grad bude čist grad.

federalna.ba / Berina Pašalić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno