Zenica

Obrazovanje odraslih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko- dobojskog kantona priredilo je danas u Zenici radno- konsultativni sastanka, posvećen pripremi provedbe Zakona o obrazovanju odraslih osoba. Zeničko- dobojski kanton je prvi u Federaciji BiH usvojio ovaj zakon, kao model cjeloživotnog učenja, u okviru reforme obrazovanja.

Među ciljevima njegovog donošenja su smanjenje nezaposlenosti, poboljšanju stanja u privredi, odnosno na tržištu rada i bolja saradnja obrazovnih institucija sa privrednicima u pogledu školovanja kadra potrebnog današnjem tržištu rada. Predstavnicima kantonalnih vlasti, zatim Privredne i Obrtničke komore Ze-d o kantona, kantonalnog Udruženja poslodavaca i Službe za zapošljavanje, te Instituta za međunarodnu saradnju Njemačkog saveza visokih narodnih škola predstavljen je sadržaj ovog zakona kao i zadaci za kantonalne organe i tijela koja se bave ovom tematikom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno